Cum decorăm masa de Paște? 10 idei creative de amenajare

9 aprilie, 2020

Masa festivă de Paște este ocazia perfectă pentru a ne simți recunoscători că suntem împreună cu cei dragi nouă și pentru a celebra frumusețea vieții. Masa de Paște trebuie să fie veselă și să emane un aer de sărbătoare, să celebreze Învierea, dar în același timp să aibă eleganță. Pentru masa festivă de Paște e indicat să folosim culorile primăverii, precum galben, verde şi roz. Putem să apelăm şi la accesorii turcoaz sau portocalii, efectul va fi acelaşi, de veselie şi optimism.

Temele pascale, în materie de decoraţiuni masa de Paște, sunt ouăle colorate, iepuraşii, puii de găină şi mieluşeii, pe care le puteţi aşeza fie pe masă, fie pe rafturi. Puteţi expune de asemenea pe masa de Paşte nelipsitul și tradiționalul coşuleţ plin de ouă colorate făcut special pentru această ocazie.

Idei pentru decorarea mesei de Paște

Aranjarea și decorarea unei mese festive presupune achiziționarea textilelor, a veselei și a accesoriilor potrivite. Cu cât sunt farfuriile mai colorate, cu atât decorul va fi mai spectaculos și prin urmare tot ceea ce este înflorat aduce un plus de design.

1.Ouăle roșii, simbolul sărbătorii Învierii Domnului, reprezintă principalul element al mesei de Paște. Acest simbol poate fi introdus și în micile aranjamente decorative ale mesei festive. Un coșuleț împletit plin cu ouă roșii sau chiar divers colorate cu siguranță va înveseli și înfrumuseța masa. Dacă vrei ceva mai inedit, într-o vază transparentă sau un borcan, poți pune lalele, narcisele sau alte flori de primăvară, care ar trebui să apară ca și cum ar sta în ouă colorate nu în apă. Ori avem un vas cu apă înconjurat de ouă colorate, care pot fi de găină sau chiar de prepeliță, sau chiar din plastic, efectul vizual este cel ce contează.

Dacă nu avem prea mult spațiu, de un efect deosebit este și dacă folosim în loc de ouă bomboane colorate de tip M&M sau Skittles și boboci de flori. Aranjamentele cu ouă colorate pot fi realizate și din ramuri de salcie sau de mâțișori sau puse în vase cât mai spectaculoase precum platouri etajate sau sub clopote de sticlă.

decoratiuni masa de paste

2. Imprimeurile florale colorate pe fața de masă sau servețele sunt unele din simbolurile cele mai puternice ale primăverii, care cu siguranță ar trebui să aibă un loc special pe masa de Paște. Indiferent că alegi imprimeurile florale pentru fața de masă, șervețele sau florile naturale, cu siguranță vei da un plus de culoare și prospețime.

3. Coronițele din ouă colorate și flori pot fi de asemenea de mare efect pe masa de Paște. Există în magazinele de decorațiuni ouă din plastic diferit și viu colorate sau de la magazinele de bricolaj putem găsi ouă din poliester pe care le putem colora singuri în culori pastelate de primăvară. Cu acestea putem alcătui o coroniță din ouă colorate, printre care putem lipi și câteva flori artificiale pentru a înviora atmosfera. În mijlocul coroniței sau coronițelor pot fi plasate lumânări mai mici sau mai mari, cu suport înalt sau nu.

Dacă vrei să faci o coroniță din ouă handmade spală bine mai multe ouă de găină, indiferent de culoare, și de prepeliță, fă-le o mică gaură în vârf și bază, cu un ac, și scurge conținutul într-un castron, ouăle astfel strânse pot fi folosite la prăjiturile care se fac de Paște. Coaja de ouă se spală și la interior și se lasă la uscat două sau trei zile, după care se colorează și se folosesc pentru a face coronița. Trebuie să se lucreze cu atenție pentru că sunt foarte sensibile și se pot crăpa ușor.

4. Iepurași din servețele de masă este o decorațiune haioasă, simplă și foarte potrivită sărbătorii pascale. Găsești cu mare ușurință pe internet cum să împăturești un servețel de pânză sau de hârtie sub forma unui cap de iepuraș, folosind un ou fiert și vopsit. Tehnica este foarte simplă, rulezi șervețul asemenea unui batic de pus pe cap, doar că vei lega colțurile în partea de sus pentru a da senzația unor urechi. Așazăi câte un astfel de iepuraș în farfuria fiecărui participant la masă, lucru ce cu siguranță nu va trece neobservat și va aduce cel puțin un zâmbet pe fețele celor dragi.

decoratiuni masa de paste

5. Lumânările în coajă de ou pot fi o altă dovadă că esti creativ și dotat cu ceva îndemânare. Poți obține cele mai simpatice și originale lumânarele în coajă de ou, care nici nu se compară cu ce găsești în magazine, dacă într-un ou pe care l-ai spart și l-ai golit, așezi un fitil și torni ceară topită, formând astfel o lumânare în formă și în coajă de ou. Pentru un efect vizual deosebit, coaja oului poate fi la rândul ei colorată.

6. Vaza cu…morcovi poate fi la rândul ei o decorațiune veselă și foarte plăcută la masa de Paște. Tot la capitolul originalitate se înconjoară un borcan care s-a așezat într-o vază transparentă cu morcovi, în așa fel încât să dea impresia că numai ei sunt în vază. În borcanul din mijloc se pune apă și se așază multe flori, care să dea impresia că sunt crescute din morcovi

7. Șervețelele de primăvară îmbină utilul cu esteticul, iar masa de Paște devine mai veselă cu ajutorul lor. Poți face un suport pentru șervețele de masă care să simbolizeze un iepuraș. Te poți folosi de o cutie de carton pe care să lipești servețele, dar căreia să-i adaugi urechi, mustăți și labuțe lipite de o parta și de alta a cutiei.

8. Aranjamente inedite se pot face cu vaze transparente, de orice formă, poate chiar borcane albe mari, în care se aranjează ouă colorate diferit, de găină și prepeliță, împreună cu ouă necolorate. Strecoară câteva crenguțe cu flori sau mâțișori printre ele și ai obținut un aranjament nemaipomenit. Pe masă se va continua aranjamentul cu ouă colorate, iarbă și flori artificiale. Dacă avem niște figurine mici sub formă de puișori sau iepurași, cu siguranță își vor găsi locul în aranjament, aceste figurine fiind la rândul lor simboluri ale sărbătorilor de Paște.

decoratiuni masa de paste

9. Decor cu flori și fluturi se poate realiza ușor dacă pe masă se pun multe flori și diferite în vaze de diferite mărimi și forme. Un set de fluturi se pot așeza pe acest decor creând o atmosferă plăcută și veridică.

10. Decorațiunile pentru scaune nu trebuie uitate, ele fiind la rândul lor de mare efect. Un truc foarte simplu de folosit este să legi funde colorate pe spătarul scaunelor. Pentru a fi în ton cu cromatica primăverii optează pentru nuanțe de verde și portocaliu.

Atunci când ”îmbraci” locuința în haine de sărbătoare, starea de spirit este mult mai bună. Chiar dacă situația actuală legată de pandemia cu coronavirus ne reține în casă, departe de prieteni și persoanele dragi, nu înseamnă cu trebuie să lăsăm tristețea să ne înconjoare, dimpotrivă. Profită de aceste momente pentru a face curățenie în casă, în gânduri, și pregătește-te de sărbătoare cu decorațiuni pentru masa de Paște realizate chiar de tine.

preloader