Cum elimini mirosul de țigară din casă în 5 pași simpli

19 noiembrie, 2020

Fie că ești fumător și vrei o casă aerisită sau poate nu ești fumător dar ai prieteni cărora le permiți să fumeze când vin în vizită, cu siguranță îți dorești să elimini mirosul de țigară din casă. Mirosul de tutun este cu atât mai neplăcut când ajunge să pătrundă în haine, mobilă sau pereți, iar în casă se simte un aer închis.

Există soluții simple și eficiente care te ajută să elimini mirosul de țigară în doar câțiva pași:

elimini mirosul de tigara

1. Aerisește după fiecare țigară

Cel mai bun lucru pe care îl putem face atunci când simțim un miros neplăcut este să aerisim. Același lucru este valabil și în cazul mirosului de țigară. Deschide ferestrele și permite aerul curat să pătrundă și să împrospăteze camera. Dar, bineînțeles că o simplă aerisire a camerei unde s-a fumat mult nu este de ajuns pentru a scăpa de mirosul de țigară din casă.

2. Spală frecvent lenjeriile de pat și perdelele

Materialele textile sunt cele care se impregnează cel mai ușor cu mirosuri, fie că vorbim de aromele plăcute de parfum, cât și de mirosurile neplăcute precum cel de tutun. Fumul de ţigară se impregnează în perdele, draperii, covoare, lenjerie de pat, tapiţerii, feţe de masă etc. Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci că să scoţi mirosul de țigară este să speli toate aceste textile, cât mai des posibil.

3. Curăță covoarele cu oțet sau bicarbonat

Oţetul diluat în apă poate fi folosit şi la curăţarea covoarelor, atunci când încerci să scapi de mirosul de ţigară. Bicarbonarul de sodiu trebuie presărat pe covoare, lăsat câteva ore să absoarbă compuşii chimici cu arome neplăcute şi apoi îndepărtat cu ajutorul aspiratorului. Amestecul de oţet şi apă îl poţi pulveriza şi în maşină, dacă obişnuiești să fumezi când conduci.

4. Folosește uleiuri esențiale sau un odorizant de cameră

Pentru a menine un aer cât mai proaspăt și după efectuarea curățeniei, o idee bună ar fi să folosești lămpi de aromoterapie cu uleiuri esențiale sau odorizante de camera. În general citricele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a elimina mirosurile neplăcute, datorită uleiurilor pe care le conțin, cât și de a crea un miros plăcut în cameră. În funcție de preferințe, poți opta pentru lămâi, portocale, mandarine. De asemenea, busuiocul, menta și ylang-ylang sunt de asemenea cunoscute pentru aroma plăcuta pe care o emană. Ele vor degaja un miros deosebit, care va acoperi orice urmă de tutun.

5. Decorează fiecare cameră cu plante

Se știe despre plantele de interior că împrospătează aerul și absorb mirosurile neplăcute. Cele mai populare sunt citricele, deoarece mireasma lor este adesea asociată cu ideea de curățenie. În plus, au și proprietăți calmante. Așadar, plantele despre care se șie că au proprietăți de purificare a aerului sunt lămâiul la ghiveci, feriga, crinul păcii sau floarea flamingo.

Nu în ultimul rând, curățenia casei este măsura cea mai importantă pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Încearcă să speli cât mai des suprafețele și decorațiunile textile care acumulează ușor mirosuri și vei avea o casă primitoare, cu un aer plăcut!

preloader