Cum organizezi eficient o bucătărie mică de apartament

2 octombrie, 2019

De câte ori nu ai simțit nevoia să schimbi lucrurile din bucătărie? Să le organizezi în alt mod pentru că pur și simplu nu le găseai locul potrivit. Dacă răspunsul este „de multe ori” atunci clar bucătăria ta mică are nevoie de o schimbare.

Dar, nu orice schimbare, ci una inspirată, bazată pe sfaturile designerilor de interior care cunosc cât de important este fiecare centimetru. Modul în care o bucătărie mică este organizată îți va permite pe de-o parte să depozitezi lucrurile mai eficient, pe de altă parte să te bucuri de mai mult spațiu.

Știm că în general cu cât bucătăria este mai mică, cu atât se restrâng posibilitățile de organizare, însă există soluții. Îți oferim câteva idei de organizare a bucătăriei mici de la bloc, care să te ajute în cazul în care te pregătești de o nouă amenajare sau pur și simplu să-ți ofere o nouă viziune despre cum poți eficientiza spațiul disponibil:

Cum organizezi eficient o bucătărie mică de apartament

Depozitează pe laturile dulapului

Suntem convinși că nu te-ai gândit la acest aspect, pentru că este o situație comună ca laturile dulapului să fie neglijate, la fel ca ușile de altfel. Și este mare păcat, pentru că ele pot reprezenta un spațiu important pentru depozitare.

Cu ajutorul unor bare metalice, poți crea mai multe etajere pentru depozitarea condimentelor, pentru ceaiuri sau cafea. În plus, nu doar că vei câștiga mai mult spațiu, dar poți obține un efect inedit și original, dacă vei amplasa aici obiectele într-un mod cât mai organizat și estetic.

Placă de perete sau etajere suspendate

Cu siguranță nu ai destul loc în dulapurile pe care le ai la dispoziție. Cel puțin asta îți spui de fiecare dată când vrei să iei ceva din bucătăria ta mică de apartament. Ce spui însă să montezi o placă pe peretele rămas liber, de lângă masă, pentru a atârna ustensile pe care le folosești cel mai des sau poate o etajeră pentru ceștile favorite. 

Pune ustensilele pe categorii

Organizează ustensilele de bucătărie pe categorii, dar și în funcție de frecvența cu care le folosești. De exemplu, pune la îndemână lingurile pentru amestecat în mâncare, dar dacă folosești mixerul o dată la două luni, nu ai de ce să ții acest aparat în primul sertar de la dulap.

Depozitează-l undeva mai sus sau mai în spate, astfel încât să nu dai mereu peste el. Ține la îndemână ustensilele pe care le folosești zi de zi.

Mobilier pe colț

Zonele pe colț sunt foarte importante pentru că ele pot fi accesorizate cu sisteme care să-ți permită accesul ușor la zone greu de folosit. Chiar dacă mulți evită să folosească mobilier pentru aceste zone din motivul că sunt foarte rar accesate, aceste spații pot fi utilizate într-o bucătărie mică pentru a plasa obiectele pe care le folosești rar sau pentru a depozita diverse lucruri precum borcane goale, caserole etc.

În prezent, se găsesc sisteme de depozitare inteligente pentru aceste zone mai dificile, sisteme care te ajută să exploatezi la maximum fiecare spațiu disponibil.

Electrocasnice încorporabile 

Dacă te pregătești de o schimbare sau urmează să te muți într-un apartament nou cu bucătărie mică, atunci nu ar fi rău să iei în calcul varianta electrocasnicelor încorporabile. Electrocasnicele încorporabile sunt recomandate în mod special în bucătăriile mici. Aceste tipuri de electrocasnice nu doar că pot fi integrate în mobilă fără să atragă atenția și să confere ideea de uniformitate și spațialitate, dar pot fi montate în diferite configurații, astfel încât să fie cât mai comod în utilizare. Pentru configurații atipice, ai grijă de localizarea prizelor și alimentarea cu apă.

Faci o schimbare în noua ta bucătărie? Minunat! Apelează la ajutor specializat ajusto.ro pentru tot ce înseamnă instalare electrocasnice, pentru a beneficia de avantajele unui specialist autorizat în domeniu!

 

preloader