Cum previi înfundarea toaletei: 5 sfaturi de mare ajutor

Cum previi înfundarea toaletei: 5 sfaturi de mare ajutor

4 mai, 2022

Se spune că este mai bine să previi decât să tratezi și îndrăznim să spunem că acest lucru este valabil în orice aspect al vieții, nu doar al sănătății. Dacă ai o locuință probabil că ai trecut prin diferite situații neplăcute, precum înfundarea toaletei, prin care nu ți-ai fi dorit să treci.

Te-ai întrebat ce cauzează înfundarea toaletei? Sau, mai bine, cum poți preveni înfundarea toaletei? Cea mai bună modalitate de a elimina înfundarea toaletei este să nu le permiți să apară în primul rând.

infundarea toaletei

1. Nu folosi toaleta pe post de coș de gunoi

Nu este vorba doar de hârtia igienică sau șervețele umede, este vorba de apa murdară pe care o arunci după ce ai spălat pe jos, care conține pietricele, nisip sau pământ, de resturile alimentare sau orice alte lichide pe care nu ai unde să le arunci. Apa murdară poate conține pietre mici, nisip și alte obiecte care pot înfunda toaleta pe termen lung.

În mod normal, nu trebuie să arunci nimic altceva în toaletă, în afară de scopul pentru care a fost creată. Dacă ai frecvent musafiri sau împarți baia cu alte persoane, poți lua în considerare afșarea unui mesaj cu lucrurile care nu trebuie aruncate în vasul de wc, pe peretele din zona toaletei. În acest fel, poți controla ceea ce ajunge în vasul de toaletă, iar în cazul în care apare o problemă să poți exclude o cauză.

2. Folosește mai puțină hârtie igienică

Redu cantitatea de hârtie igienică pe care o folosești, deoarece în funcție de cantitate și tipul de hârtie pe care îl folosești, toaleta se poate înfunda cu ușurință. Caută hârtie igienică mai subțire sau de la branduri care se dizolvă mai ușor.

3. Utilizează odorizante de toaletă

Probabil te gândești la odorizant ca la un mijloc de a parfuma baia. Însă, aceste produse conțin substanțe de curățare și dezinfectare care la fiecare curgere a apei curăță și vasul de toaletă.

4. Nu folosi produse de curățare foarte puternice

Printre multele greșeli comise de proprietarii unei case, alegerea produselor de curățare greșite pentru toalete este printre cele mai frecvente. Când utilizezi o substanță chimică puternică pentru curățarea toaletei, există riscul ca substanța chimică să producă o reacție chimică în raport cu conductele de scurgere și să le corodeze.

Dacă o țeavă este corodată, impuritățile pot pătrunde în țeavă, ducând la înfundarea toaletei. Așadar, înainte de a folosi un agent de curățare puternic, ține cont de regulie de utilizare.

5. Închide mereu capacul de la wc

Una dintre cauzele înfundării toaletei sunt obiectele străine care au căzut accidental în vasul de wc. Mai ales dacă aveți copii mici care sunt curioși să testeze diferite lucruri, această situație se poate întâmpla fără să îți dai seama. Cel mai bun mod de a preveni aceste accidente este să obișnuiești să închizi pur și simplu capacul toaletei.

preloader