Cum previi mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe
17 ianuarie, 2019Mașina de spălat miroase urât de fiecare dată când deschid ușa să bag hainele la spălat! Așa sună una dintre cele mai frecvente plângeri. E foarte trist dacă ținem cont că tocmai menirea ei este să ofere acel miros unic, proaspăt. Dar, chiar și unul dintre cele mai utilizate electrocasnice are nevoie de propria curățare.
Iată cum poți face să elimini mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe și implicit să eviți reapariția lui:
Lasă ușa deschisă după fiecare spălare.
Prima regulă de bază și cea mai simplă este să permiți mașinii de spălat să se usuce după fiecare utilizare, lăsând ușa deschisă pentru ventilare. Chiar dacă speli la o temperatură ridicată și optezi pentru un program de stoarcere la un număr foarte mare de rotații, interiorul mașinii de spălat are nevoie de aerisire, iar cuva de un timp de uscare. Dacă spațiul îți permite să lași ușa deschisă cât mai multe ore din zi, cu atât mai bine, atunci mirosul urât chiar nu va apărea.
Curăță periodic garnitura de cauciuc de la închiderea hubloului
Apa rămasă mult timp în pliurile hubloului mașinii de spălat începe să miroasă urât și să se transforme în mucegai. Șterge cu o cârpă umezită acele reziduri negre, apoi cu un șervețel de hârtie, pentru a te asigura că ai eliminat orice surplus de apă.
Scoate hainele spălate imediat după spălare
Imediat ce hainele au fost spălate, scoate-le din mașina de spălat și pune-le la uscat. Lăsate în interiorul mașinii mai multe ore, în mediu închis, favorizezi apariția bacteriilor și implicit a mirosului neplăcut. În niciun caz, nu lăsa hainele ude în cuva mașinii peste noapte.
Spală la temperaturi ridicate.
Într-adevăr hainele sunt mai protejate atunci când sunt spălate la temperaturi scăzute, dar bacteriile din mașina ta vor fi eradicate dacă speli la temperaturi de peste 60 de grade Celsius. Specialiștii în alergologie chiar recomandă spălarea lenjeriei de pat, a lenjeriei proprii și a hainelor copiilor la temperaturi mari pentru distrugerea bacteriilor și a acarienilor de praf. Nu ar fi rău, ca din când în când, rufele albe din bumbac, cum este lenjeria sau prosoapele, să fie spălate chiar la 90 de grade Celsius. Pentru că hainele cele mai predispuse la contaminare cu agenți patogeni sunt cele care intră în contact cu pielea: lenjeria de pat, lenjeria intimă și prosoapele.
Curăță cuva cu oțet de mere
Se știe despre oțet că are efect antiseptic distrugând bacteriile și eliminând mucegaiul. Folosește 2-3 litri de oțet de mere pe care să-l torni exact în cuva mașinii de spălat. Pur și simplu, pornește mașina de spălat la un program scurt. Pe lângă mirosul neplăcut vei îndepărta și bacteriile într-un mod naturist, fără să folosești soluții toxice, mai ales dacă ai copii.
Folosește mai puțin balsam de rufe
Chiar dacă balsamul are rolul de a parfuma hainele, rezidurile care se depun în compartimentul special se vor transforma în mucegai. Pentru a curăța sistemul de eliminare al balsamului, folosește oțet alb.
Pentru montare mașină de spălat rufe apelează cu încredere la specialiștii Ajusto.