Cum să construiești rapid un șemineu pentru Moș Crăciun

20 decembrie, 2018

A fost odată ca niciodată un bătrânel rotofei cu barbă albă care aducea un sac plin de cadouri tuturor copiilor cuminți. Venea dintr-un tărâm îndepărtat cu o sanie trasă de reni și lăsa darurile pe hornul caselor acoperite cu zăpada pufoasă. Tati, mami, cum pune Moș Crăciun cadourile lângă brad?

Cu siguranță vei primi această întrebare din partea copilului tău. Așadar, dacă vrei să ai răspunsul pregătit și să-i ușurezi lui Moș Crăciun sarcina, îți arătăm cum să faci rapid un șemineu, fără să faci modificări majore în propria casă. În plus, va arăta absolut senzațional în living, pe toată perioada Sărbătorilor de iarnă.

Iată ce materiale ai nevoie dacă vrei să construiești super rapid un șemineu din:

Cum să construiești rapid un șemineu pentru Moș Crăciun

Carton. Varianta de șemineu pentru Moș Crăciun cel mai simplu de realizat este fără îndoială cel din carton. Te poți folosi de o cutie de dimensiune mare, rămasă de la un televizor sau un alt electrocasnic mare, sau poți cere acest carton într-unul dintre magazinele de profil, rămas de la produsele  afișate la raft. Pentru a-i da un aspect cât mai real care să simuleze cărămida șemineului ai nevoie de vopsea maro și alb sau de un tapet sub formă de cărămidă. În plus asigură-te că ai la îndemână bandă adezivă și un lipici de calitate pentru a evita surprizele neplăcute.

Gips carton. Se găsește în magazinele cu materiale de construcții și  este folosit pentru a construi pereți falși sau pentru a ascunde zone inestetice, precum țevile de gaze. Pentru a realiza un șemineu fals din gips carton ai nevoie de un aparat de tăiat și de câteva produse pentru îmbinare, precum profilele din tablă zincată. Dacă vrei să-i dai un aspect foarte real și să eviți folosirea unui tapet decorativ, întreabă în magazinele de profil ce tip de ipsos poți folosi pentru o îmbinare coresăpunzătoare și bineînțeles ce tencuială ar fi potrivită pentru șemineul tău fals.

Polistiren. Ușor de manevrat la fel ca și în cazul cartonului, polistirenul este ideal pentru a construi un șemineu fals în timp record. De asemenea, ai nevoie de produse speciale, cum este fototapetul, pentru a-l decora și pentru a imita aspectul de cărămidă. Ține cont de faptul că polisterenul nu este un material foarte solid și se poate rupe cu ușurință, deci ai grijă ca Moș Crăciun să nu pună cadouri foarte grele pe șemineu, ci lângă el.

Livingul este zona cea mai potrivită de plasare a șemineului, cu atât mai mult dacă aici vei poziționa și bradul de Crăciun, pentru că aici se va strânge toată familia. Așadar, dacă ai improvizat un șemineu pentru Moș Crăciun din materialele menționate mai sus, nu uita de focul de lemne pentru a crea o atmosferă naturală. Te poți folosi de bușteni adevărați pe care îi poți găsi în pădure sau din curtea bunicilor, pe care să-i cureți și usuci corespunzător. Pentru a crea efectul de foc te poți folosi de o instalație de brad cu luminițe galbene. De asemenea, nu uita de decorarea șemineului cu un șirag de mărgele, sfeșnice cu lumânări, crenguțe de brad natural și binecunoscutele șosete de Crăciun.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș! 

preloader