Cum să cureți covoarele fără să le scoți din casă

5 decembrie, 2018

Întreținerea și curățarea covorului nu este necesară numai pentru lungirea vieții acestuia, ci în primul rând pentru menținerea sănătății familiei și în special al celor cu sistem imunitar mai sensibil. O curățare serioasă a covoarelor trebuie făcută cel puțin o dată pe lună, pentru a elimina mizeria ce pătrunde printre fibrele acestuia. Deși nu este posibil să-l scoți lună de lună, îl poți curăța temeinic și în casă, fără prea mult efort.

Cât de curată este țesătura covorului tău

▪️ Aspirarea dă aparența de curățenie, curățând numai murdăria de suprafață, neavând puterea de a curăța adânc în covor, pentru a curăța fiecare fibră. Cu siguranță aspirarea nu te scapă de alergenii care se strâng adânc, în țesătura covorului.
▪️ Spălarea superficială a covorului riscă să strice fibrele și să deterioreze culorilor acestuia. Apa va purta praful mai adânc, creând o zonă rigidă în care acarienii se vor dezvolta nestingheriți, favorizați fiind și de relativa umezeală, datorată unei uscări lente după spălare.
▪️ Cheltuielile făcute pe articolele pentru spălat, timpul pierdut cu spălarea și uscarea în condiții necorespunzătoare, dar mai ales efortul depus, te vor convinge că „nu merită” să speli covoarele singur.
▪️ Detergenții, oricât de speciali, nu curăță în profunzime, astfel încât praful și acarienii nu vor fi afectați, iar clătirea inexistentă sau minimă va face culorile să devină prăfoase și șterse.
▪️ Uscarea pe loc va fi mai îndelungată și va da posibilitate mucegaiului să acționeze, covorul se va îmbâcsi și va prinde un miros nu tocmai plăcut. Uscarea în spații neadecvate vor expune covorul la soare și la praful cotidian. Culorile se pot estompa de la soare, iar covorul proaspăt curățat dar umed va reține praf nou.

Un serviciu profesional de curățenie la domiciliu,  te poate ajuta cu o curățare de covoare rapidă, cu eliminarea petelor, a urmelor de uzură, a acarienilor și a mirosului urât, redând strălucirea și prospețimea pierdută covorului tău. Echipamentul profesional, agenții performanți de curățare și personalul calificat sunt garanția serviciului prestat.

Cum se curăță covorul

Covorul este zilnic, un mare număr de ore călcat în picioare, prilej de a se umple de praf, mizerie și reziduuri în țesătura sa, la care se mai pot adăuga părul și excrementele animalelor de companie, acolo unde acestea există. Toate aceste vor da o aparență de murdar și pătat, cu o uzură intensă.

▪️ Curățarea covoarelor începe cu o aspirare puternică cu vibrații

Pentru o curățare eficientă, care să inlocuiască bătătorul tradițional, se recurge la folosirea unui aspirator puternic, cu electrobătător, care dislocă impuritățile, acarienii și particulele de murdărie fixate în fibra textilă. Periile rotative reglabile ce pătrund în profunzimea țesăturii, indiferent de grosimea covorului, vor îndepărta părul și resturile dificile.

▪️ Curățarea petelor de pe covor

Odată aspirat covorul este inspectat, se identifică petele și felul acestora. Petele, funcție de felul lor, sunt pre-tratate, cu soluții speciale, adecvate tipului de țesătură și naturii petei. Este foarte importantă tratarea locală a petelor înaintea spălării efective, pentru ca agenții de curățare să aibă posibilitatea să acționeze suficient timp.

În caz de necesitate, pentru dislocarea petelor se va folosi pistolul pneumatic cu perie rotativă, de duritate medie sau pentru petele îmbâcsite de ulei sau grăsime se va folosi aparatul cu aburi la 150⁰C.

▪️ Spălarea propriu-zisă se face cu aspiratorul de injecție-extracție cu uscare rapidă

Aspiratorul cu injecție-extracție spală covorul cu detergent profesional, concomitent cu frecarea cu peria rotativă și aspirarea detergentului uzat. Această operațiune duce la o uscare rapidă a țesăturii. În final procedura se repetă cu apă curată, pentru clătirea finală. Din punct de vedere tehnologic, aspiratorul permite folosirea funcțiilor de injecție și extracție simultan, în ambele sensuri ale deplasării pe suprafața covorului, făcând curățarea de două ori mai eficientă și mai rapidă.

▪️ Uscarea durează un timp foarte scurt

Tehnologia de injecție-extracție a aspiratorului de spălare nu lasă lichidul să rămână în țesătura covorului și la aceasta se adaugă agenți de tratare care au o uscare rapidă. Soluțiile folosite în procesul de curățare redau covorului strălucirea țesăturii și lasă un miros foarte plăcut.

Ce înseamnă curățarea covoarelor

Curățarea covoarelor înseamnă îndepărtarea murdăriei, a petelor și a urmelor de uzură, a fibrelor îmbâcsite și părului de la animalele de companie, a bacteriilor, acarienilor și a mirosului neplăcut.

Această procedură scoate la iveală un covor cu o țesătură curată și igienizată, fără pete, în culori vii, cu fibre curate, fară acarieni și cu un miros frumos.

De ce cureți covoarele fără să le scoți din casă

▪️ Procedura nu implică prea mult deranj și nu lasă nici casa cu un aspect neterminat pentru una sau două zile cât ar însemna o curățare la spălătorie.

▪️ Durata procedurii este de 60 la 90 de minute, funcție de mărimea covorului, tipul fibrei folosite la confecționarea acestuia și grosimea covorului, adică lungimea de tăiere a firului.

▪️ Curățarea este foarte eficientă, fapt ce se poate estima cu ușurință comparând cât reziduu rămâne în urma procedurii și ce se întâmplă la o aspirare obișnuită.

▪️ Eliminarea bacteriilor și acarienilor din covor nu vor afecta sistemul imunitar al celor mici sau cu sistem imunitar mai sensibil din familie.

preloader