Cum să cureți obiectele din inox

13 septembrie, 2018

Când vine vorba de bani, economisire nu este cuvântul preferat. Totuși, apelând la trucuri inteligente, chiar în ceea ce privește întreținerea casei, s-ar putea ca economisirea să-ți pară o afacere extrem de profitabilă. Pentru că banii care îți rămân salvând obiectele din inox de exemplu îi poți economisi și folosi ulterior pentru lucruri mai importante.

Iată câteva sfaturi super practice care te vor face să le mai dai o șansă obiectelor de inox vechi din casă sau să le prelungești durata de viață celor noi, într-un mod ecofriendly, cu soluții preparate cu ingrediente din propria casă:

Cum să cureți obiectele din inox

Cuptorul cu microunde

Petele de grăsime acumulate pe cuptorul tău cu microunde din inox pot fi eliminate cu pastă de dinți. Aplică un strat de pastă de dinți obișnuită peste zonele afectate, lasă să acționeze câteva minute după care șterge cu un burete. Pasta de dinți este ușor abrazivă, dar are agenți de curățare moderați ca putere pentru a nu produce zgârieturi.

Oale și cratițe

Bicarbonatul de sodiu este aliatul perfect împotriva grăsimilor vechi și întărite de pe cratițele din inox din bucătărie. Prepară o soluție din apă caldă, bicarbonat de sodiu și câteva picături de detergent de vase și lasă cratițele la înmuiat două-trei ore. Cu un burete de vase spală în mod obișnuit cratițele. Acestea vor arăta impecabil și eviți astfel zgârierea lor.

Chiuveta

Calcarul din apă se depune foarte ușor pe chiuveta din bucătărie, iar petele albe care apar în timp sunt extrem de inestetice. Există din fericire o mulțime de soluții de îndepărtare a lor, atât din comerț, cât și din propria casă. Dacă speli frecvent chiuveta din inox cu oțet sau apă de gură vei ține la distanță petele și o vei dezinfecta. Pentru a îndepărta urmele de apă, care rămân de obicei după clătire, poți lustrui chiuveta cu puțin ulei de măsline. La final, șterge-o într-o singură direcție cu o lavetă de bumbac sau elimină surplusul cu prosoape de hârtie.

Robineții și bateriile

Dacă vrei să eviți folosirea unor soluții de curățare puternice și toxice pentru curățarea robineților și bateriilor din baie, oțetul alb îți va fi de mare ajutor. Depunerile de piatră și rugina se vor curăța după o perioadă de câteva minute de la aplicarea oțetului. Șterge cu un burete aspru și clătește cu apă din abundență.

Tacâmuri

Tacâmurile din inox pot fi lustruite cu mare ușurință dacă în chiuveta din bucătărie se pune folie de aluminiu și apă din abundență cât să acopere toate tacâmurile. Se presară sare de masă și sucul de la două-trei lămâi și se lasă să acționeze 10-15 minute.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș! 

preloader