Cum să scoți rapid petele de pe covor

25 ianuarie, 2019

Cunoașteți povestea Sarea în bucate, când fiica cea mică a regelui îi spune tatălui că îl iubește ca sarea în bucate, acesta neînțelegând ce vrea să spună și o alungă din palat? Realizează cât de importantă este sarea doar atunci când primește o mâncare fără niciun strop de sare. Exact așa este și casa fără covoare, o casă lipsită de căldură, culoare și personalitate. În plus, covorul are rolul de a proteja podeaua, de umezeală sau murdărie.   

Dar, lăsând poveștile deoparte, un covor înainte de a fi estetic și funcțional trebuie să fie curat, pentru că acest aspect este important atât pentru atmosfera creată, dar mai ales pentru sănătatea celor care locuiesc în interiorul casei.

Ai pătat covorul? Iată cele mai bune sfaturi de îndepărtare a celor mai dificile pete:

Cum să scoți petele de vin de pe covor

Una dintre cele mai mari drame ale unei gospodine este să verse vinul roșu pe covor, dacă acesta din urmă este deschis la culoare atunci începe apocalipsa. Chiar dacă noi am exagerat puțin, tu nu ar trebui să o faci deoarece există soluții de a curăța chiar și petele de vin roșu. Important este să acționezi rapid și să ai mereu în casă câteva soluții de curățare. Pentru a maximiza șansele de a elimina pata în profunzime. Elimină mai întâi surplusul de lichid cu ajutorul unor prosoape de hârtie, toarnă puțină apă rece pentru a mai dilua din intensitatea petei și mai apoi aplică o soluție de curățat covoarele. Dacă nu ai la îndemână o soluție de acest gen, folosește-te de ce ai în bucătărie. Bicarbonat de sodiu, sare de lămâie sau oțetul alb, toate au rolul de a acționa asupra petelor dificile de vin.
Pentru servicii profesionale de curățare covoare apelează la specialiștii Ajusto.


Cum să scoți petele de cafea de pe covor

Poate că îți place să bei cafeaua în oraș cu prietenii sau dimineața pe terasa casei, dar nu știi niciodată când din neatenție sau prea puține ore dormite vei vărsa cafeaua de dimineață direct pe covorul din dormitor sau living. Respectă același principiu ca la petele de vin și șterge în primă fază surplusul de lichid. Amestecă într-un vas apă caldă cu sare și aplică soluția direct pe pată, las-o să acționeze câteva minute. Dacă pata încă este vizibilă, iar covorul este deschis la culoare, poți folosi o soluție mai puternică formată din apă caldă și amoniac.
Pentru servicii profesionale de curățare covoare apelează la specialiștii Ajusto.

Cum să scoți petele de grăsime de pe covor

Covorul din bucătărie este adesea ținta uleiului, nu-i așa? În niciun caz nu începe să-l freci cu detergent pentru că nu vei face decât să întinzi pata și să faci grăsimea să intre și mai mult în profunzimea țesăturii. Primul pas, presară rapid sare și las-o să acționeze cât mai mult. Apoi o poți îndepărta cu o perie și mai apoi aplică o soluție de curățare sau una formată din apă caldă, detergent de vase și bicarbonat de sodiu.
Pentru servicii profesionale de curățare covoare apelează la specialiștii Ajusto.

Cum să scoți petele de ciocolată de pe covor

Te gândești cumva la faptul că prețioasa ta ciocolată nu are cum să ajungă pe covor, pentru că ai mâncat-o până să zici… Ups, pată? Crede-ne pe cuvânt, atunci când ai copii, bucățile de ciocolată vor ateriza unde nici nu te gândești, iar petele vor face invidios orice dalmațian. Așa că, fii pregătit la nevoie cu detergent de covoare și o cârpă înmuiată în apă caldă. Dacă nu ai la îndemână soluție de curățare, funcționează și puțină apă călduță cu sare de bucătărie.
Pentru servicii profesionale de curățare covoare apelează la specialiștii Ajusto.

Cum să scoți petele de noroi de pe covor

Noroiul proaspăt trebuie mai întâi lăsat să se usuce, apoi curățat praful cu o perie, după care folosește o soluție compusă din apă caldă și detergent de rufe. Dacă ai în casă o soluție de curățat covoare e perfect, altfel, evită pe cât posibil să intri încălțat!

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader