Cum să te pregătești pentru curățenia de primăvară

28 februarie, 2019

Venirea primăverii înseamnă cer albastru, mai mult senin, zile mai lungi și cu temperaturi mai plăcute. Nu trebuie să uităm că venirea primăverii înseamnă și că este timpul să ne pregătim de curățenia de primăvară.

Curățenia de primăvară înseamnă curățenie în casă și de aceea este bine să ne gândim la servicii de curățenie făcute de profesioniști cu experiență în domeniu. Aceștia ne pot scăpa de numeroasele probleme create de poluanții și alergenii din locuință, care ne pot afecta sănătatea și viața de zi cu zi.

Vom enunța mai jos câteva modalități de pregătire atât la propriu cât și la figurat pentru curățenia de primăvară:

Te vei despărți de lucrurile vechi, spunându-le „Bun venit” celor noi

Cea mai populară formă de curățenie de primăvară este să cureți lună casa sau apartamentul în care locuiești, să scapi de tot praful și să aerisești lucrurile, punându-le în ordine la loc. Curățenia de primăvară nu trebuie să însemne numai ștergerea prafului, trebuie să însemne reînnoirea nu numai a anotimpului, ci și a vieții, deci și a noastră.

Curățenia de primăvară trebuie să înceapă cu o verificare a tot ce avem în casă, eventual și a tot ce funcționează și nu funcționează și ca urmare a ce poate fi reparat și a ce trebuie înlocuit. Poate fi vorba de mobilă, de aparatura electrocasnică, de verificarea și ungerea ușilor și ferestrelor, de curățarea sitelor de la geamuri sau cumpărarea unei saltele noi. Este momentul cel mai puțin aglomerat și poate cel mai ieftin pentru verificarea funcționării aparatului de aer condiționat.

Indiferent de nevoia avută, schimbarea unui lucru vechi cu unul nou poate aduce viață în locuința ta.

Dezvoltă-ți obiceiurile sănătoase

Curățarea ta ca persoană este la fel de importantă ca organizarea și curățarea spațiului în care locuiești. Primăvara este un timp excelent pentru dezvoltarea de obiceiuri noi, pozitive. Este momentul propice să îți schimbi programul și să încerci să dormi cel puțin 7 ore pe noapte, cu începere înainte de miezul nopții. Este momentul perfect să începi să mănânci mai sănătos, să renunți la alimentația „fast food” și să începi cu o asociere corectă a alimentelor, cu împărțirea rației alimentare zilnice în 3 mese principale și 2 gustări. Alimentația sănătoasă înseamnă să includem în mesele zilei alimentele care acoperă nevoile organismului și nu conțin în exces factori alimentari „de risc”, precum alcoolul, sarea, zaharurile sau grăsimile saturate.

Obiceiurile sănătoase pot fi foarte diverse, de la mersul pe jos sau cu bicicleta, un abonamentul la sala de fitness sau la bazin. Vremea mai plăcută din această perioadă a anului motivează pentru mai multă mișcare în aer liber și este momentul să profităm de această motivație.

Renovează și repară

În lumina de primăvară și în zilele ei mai călduroase, ai o bună oportunitate de a verifica toate colțurile și a vedea unde este nevoie de mici renovări sau reparații, pentru că în urma curățeniei de primăvară toate micile stricăciuni vor deveni mult mai vizibile. Un șurub mai bine strâns, o ușă îndreptată la dulap sau repararea unui sertar pot da senzația de bucurie a unui lucru bine întreținut.

Un strat nou de vopsea pe un perete mai decolorat sau mai pătat, o altă culoare pe un perete, pot da impresia de nou și de mai mult confort.

Curățarea murdăriei din colțurile mai puțin umblate în timpul iernii, înlăturarea mucegaiului și uscarea lui în atmosfera primăverii, dau locuinței un aer mai curat și mai proaspăt.

Profită de zilele însorite și mai călduțe pentru a aerisi bine și a obține o umezeală normală în locuință pentru a fi mai confortabilă, mai energizantă și mai primitoare.

Regândește și reorganizează

Multe din lucrurile casei trebuie aerisite, mai ales cele din garderobă. Profită de zilele de primăvară și scoate totul la aerisit. Așa vei putea vedea și repara micile stricăciuni apărute aici, despre care nu știai nimic dar și vei face un succint inventar pentru a stabili ce ții și ce nu mai ai nevoie pentru la anul. Este momentul să regândești împărțirea spațiilor pentru a face o nouă reorganizare a garderobei. Nu mai ține ce nu-ți mai este de trebuință, așa vei avea mai mult spațiu și posibilitatea ca să-ți modernizezi garderoba. Spațiile mai lejere îți vor permite să nu strici lucrurile pe care le ai deja. Când le aranjezi și le pui înapoi poți reorganiza locul și astfel să ai impresia de nou.

Începută cu garderoba, reorganizarea ce se face odată cu curățenia de primăvară este bine să cuprindă toate dulapurile. Numai în acest fel vei putea reorganiza lucrurile și vei reuși să scapi de balastul existent.

Curățenia de primăvară este o activitate meticuloasă, care cere mult timp și răbdare, dar care ne va face să ne simțim mai bine și mai confortabil în locuința noastră, ca într-o casă nouă.

Curățenia de primăvară în bucătărie

O curățenie generală în bucătărie înseamnă să dai la o parte tot ce e vechi și să creezi spațiu pentru noutățile de sezon.

Curățarea congelatorului înseamnă să scoți toate cele uitate aici, să le triezi și să arunci tot ce este vechi. De asemenea, renunță și la alimentele pline de gheață, care cel mai probabil și-au pierdut gustul și proprietățile nutriționale. Curăță interiorul frigiderului și insistă pe cauciucul ce etanșeizează ușa. Reorganizează-ți frigiderul, umple-l cu fructe, legume și verdețuri, înlocuiește sosurile grase de iarnă cu dressing-uri pentru salate homemade, ulei de măsline, oțet balsamic, lămâi și iaurt.

Fă curat în sertare și dulapuri, aruncă tot ce este prea vechi și nu mai are miros sau are un miros neplăcut. Curăța cuptorul și cuptorul cu microunde, să arate ca noi.

În cămară, după ce arunci tot ce nu mai merită să fie ținut, încearcă să faci o reorganizare pentru a obține mai mult spațiu și deci confort în folosire.

Primăvara a fost dintotdeauna anotimpul reînnoirii, când natura revine la viață, vremea se încălzește, soarele strălucește cu mai multă putere, iar oamenii sunt mai veseli și mai binevoitori. Odată cu venirea acestui anotimp, orice familie își face planul pentru o curățenie generală a casei, curățenia de primăvară, ce este o curățenie în casă care trebuie să fie bine făcută. Pentru aceasta poți să apelezi la specialiștii unei firme de servicii care sunt recomandați prin portofoliu de lucrări efectuate.

preloader