Cum se curăță corect mașina de spălat rufe

Cum se curăță corect mașina de spălat rufe

28 ianuarie, 2022

În timp, chiar și mașina de spălat care se ocupă de spălatul rufelor se poate murdări. Aceasta acumulează reziduri de detergent, praf, murdărie care creează mucegai și miros urât. De aceea este important să știi cum să cureți mașina de spălat rufe în mod corect pentru a ține la distanță germenii.

Indiferent de tipul de mașină de spălat, cu încărcare frontală sau cu încărcare verticală, cu aceste trucuri de curățare, mașina ta de spălat va rămâne proaspătă și curată.

cum cureti masina de spalat

Cum cureți mașina de spălat frontală

Pasul 1. Cu o cârpă înmuiată în puțin oțet șterge geamul mașinii de spălat la interior, cât și la exterior. Nu folosi nimic abraziv pe sticlă sau email, deoarece se poate zgâria. De asemenea, într-o soluție din apă călduță și oțet poți înmuia orice părți detașabile, în principiu sertarul pentru detergent și balsam.

Pasul 2. Majoritatea mașinilor cu încărcare frontală au o garnitură de cauciuc. Folosind o periuță de dinți, îndepărtează ușor aceste straturi și curăță locurile greu accesibile folosind o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă caldă. În aceste zone se formează adesea murdărie și mucegai.

Pasul 3. Odată ce sertarul de detergent a fost curățat,urmează curățarea interiorului mașinii. Umple cu oțet dozatorul special unde se pune în general detergent lichid. Acidul din oțet va ajuta la descompunerea apei dure și a reziduurilor de săpun și va dezinfecta mașina. Setează mașina de spălat pe ciclul de igienizare sau cea mai fierbinte temperatură și rulați fără haine în ea.

Pasul 4. Pentru a combate mirosurile neplăcute și bacteriile, poți alterna oțetul folosit la curățarea mașinii de spălat cu bicarbonatul de sodiu. Adaugă în tambur o doză de bicarbonat de sodiu (similară cu cea folosită pentru detergent) și pornește mașina pe un program cu temperatură ridicată.

Atenție: Nu amesteca nicioată bicarbonatul de sodiu (o bază) și oțetul (acid) în același ciclu de spălare, deoarece se vor neutraliza reciproc. Nu va dăuna mașinii, dar veți pierde efectele benefice ale fiecăruia. Ideal ar fi să le alternezi, o dată pe lună curățarea mașinii de spălat se face cu oțet, iar cealalată lună cu bicarbonat de sodiu.

Cum cureți mașina de spălat cu încărcare verticală

La el ca și în cazul mașinii de spălat cu încărcare frontală, curățarea se poate face cu oțet sau bicarbonat de sodiu.

Pasul 1. Îndepărtează sertarul de detergent și curăță cu o periuță de dinți și o soluție formată din bicarbonat de sodiu și apă caldă. Dacă este foarte murdar îl poți lăsa la înmuiat o jumătate de oră într-un lighean cu apă fierbinte.

Pasul 2. Cu o periuță de dinți sau o cârpă înmuiată în oțet șterge garnitura de cauciuc care înconjoară deschiderea mașinii de spălat.

Pasul 3. La fel ca în cazul mașinii de spălat cu încărcare frontală adaugă oțet în sertarul de detergent lichid sau în tambur o doză de bicarbonat de sodiu (similară cu cea folosită pentru detergent) și pornește mașina pe un program cu temperatură ridicată. Nu uita să alternezi cele două soluții (oțet și bicarbonat de sodiu) și nu în același timp deoarece își pierd eficiența.

preloader