Curățenie rapidă: 6 aspecte care redau strălucirea casei în timp record

10 iulie, 2019

Nu ai timp. Ești mereu în criză de timp. Agenda telefonului te anunță constant că mai ai ceva de făcut. Timpul de curățenie pentru casă care îți rămâne este limitat. Normal că nu ai cum să faci curățenie generală în fiecare weekend așa cum proceda mama ta, dar dacă vrei însă soluții rapide pentru a locui într-o casă curată, noi avem câteva.

În primul rând, dacă nu te grăbești și ai nevoie de servicii de curățenie profesionale, poți apela la o firmă care să se ocupe de tot, iar tu să nu-ți sacrifici programul și timpul tău liber. Dacă urmează să vină invitații în câteva ore și vrei să faci singură curățenie rapidă în apartament, atunci îți prezentăm 6 soluții care îi vor reda strălucirea casei în timp record. 

Curățenie rapidă: 6 aspecte care redau strălucirea casei în timp record

Pentru că este esențial să pornești cu o stare bună, îți recomandăm să dai drumul la muzica preferată și să urmezi trucurile noastre de curățenie rapidă:

1. Strânge toate lucrurile împrăștiate și pune toate obiectele la locul lor

Cea mai mare problemă când vine vorba de curățenia casei este aranjarea lucrurilor. Pentru că odată ce ai făcut acest lucru, odată ce ai eliberat toate suprafețele, aspiratul și spălatul vor merge strună. Așadar, pune hainele în dulap, strânge pantofii de lângă ușă, bagă toate ustensilele de bucătărie în dulapuri, strânge jucăriile copilului într-o cutie, pune cărțile la locul lor și strânge acele obiecte pe care obișnuiești să le lași mereu prin casă. 

2. Ocupă-te de lucrurile la vedere

Poate că atunci când dai cu aspiratorul îți place să ridici toate obiectele, să ridici draperiile și perdelele și mai ales să aspiri sub canapea, însă atunci când te grăbești, ocupă-te doar de ceea ce se vede și în camera unde îți vei invita musafirii. Mai degrabă ștergi masa de cafea unde vei sta la o discuție cu prietenii, decât să aranjezi hainele pe categorii din interiorul șifonierului din dormitor. 

3. Aplică soluția de curățat și așteaptă câteva minute

Atunci când te grăbești, exact de așteptat nu poți, dar când vine vorba de curățat chiuvetele, toaletele, cada sau cabina de duș, dacă vrei să câștigi timp chiar acest lucru trebuie să-l faci. Aplică soluție de curățare pe un burete umezit sau direct pe obiectul care trebuie curățat și lasă soluția să acționeze în timp ce tu aspiri sau ștergi praful de exemplu. Decât să stai câteva minute bune să freci și să tot freci, mai bine lași produsul să-și facă treaba, mergi și faci altceva, după care vii și doar clătești.

4. Nu lăsa vase murdare în chiuvetă

Poate că nu ai mai ai timp să speli podelele, geamurile sau să freci bateriile chiuvetelor așa cum ți-ai dori, dar de un lucru trebuie să-ți faci timp: să ai o masă liberă și o chiuvetă fără vase murdare în bucătărie. Probabil îți vei invita musafirii la o cafea, așa că veți petrece câteva clipe stând de vorbă în bucătărie. 

5. Aerisește foarte bine

Senzația de aer închis pe care îl simți când intri într-o casă îți creează o stare neplăcută indiferent cât de frumos este amenajat interiorul. În schimb, un aer plăcut, ușor parfumat de la un odorizant, uleiuri esențiale sau o lumânare parfumată, îți dă o stare de bună dispoziție. Așa că ultimul lucru pe care să-l faci înainte de sosirea musafirilor este să deschizi larg ferestrele să lași aerul curat să pătrundă în casă. Pentru a potența senzația de aer curat poți folosi odorizante cu arome fresh sau uleiuri esențiale cu aromă de citrice sau mentă.

Să faci curățenie de ochii soacrei într-un timp demn de record nu este deloc dificil spunem noi. Însă dacă vrei o curățenie „ca la carte” făcută de profesioniști care au îndemânare, experiență și echipament profesional îți recomandăm să apelezi la serviciile de curățenie Ajusto!

preloader