De ce este bine să consumi apă filtrată: 5 beneficii pentru sănătate

17 decembrie, 2020

Apa de la robinet reprezintă o problemă în foarte multe orașe din România, în analizele de laborator fiind descoperite cantități de fier și clor peste limita legală, dar și bacterii și germeni patogeni. Această situație și-a găsit rezolvarea datorită sistemelor de filtrare a apei potabile.

Tocmai de aceea, este important să conştientizăm care sunt avantajele pentru sănătate pentru a consuma apă filtrată. Noi ți-am pregătit o listă cu cele mai importante 5 beneficii ale consumului apei filtrate pentru sănătate, însă cu siguranță avantajele sunt mult mai multe.

beneficii apa filtrata

1. Prevenirea bolilor gastrointestinale

Bacterii precum Giardia sau Cryptosporidium sunt îndepărtate din apă prin funcţionarea sistemului de filtrare, pentru ca persoanele care beau de la robinet să nu mai fie expuse la boli gastrointestinale. Astfel, filtrarea apei devine un aspect esenţial pentru cei care doresc să îşi menţină un stil de viaţă sănătos. Apa filtrată reduce riscul de boli gastro-intestinale cu peste 30%, prin eliminarea criptosporidiumului și giardiei din apa de la robinet.

2. Reducerea riscului de afecțiuni neurologice și cognitive la copii

Un punct cheie al consumului de apă filtrată este faptul că aceasta nu mai conține plumb, substanță foarte dăunătoare pentru organism. Copiii sunt ȋn mod particular vulnerabili la efectele toxice ale plumbului, deoarece poate produce afecțiuni permanente neurologice şi cognitive. Aproximativ 1 din 3 copii, adică aproape 800 de milioane de copii la nivel mondial, înregistrează o concentrație a plumbului în sânge. Ȋn cazul adulților, expunerea la plumb indică afecțiuni cronice, cardio-vasculare sau renale.

3. Prevenirea cancerului de colon

Consumul de apă filtrată reduce riscul de cancer de colon sau vezică urinară, prin eliminarea clorului din apa potabilă. Clorinarea apei afectează sănătatea, pe termenul lung, apa cu clor poate favoriza apariția cancerului de colon, fierberea apei cu clor amplificând puterea clorului.

4. Susținerea sistemului imunitar

Sistemul imunitar este modul de apărare al organismului în fața agenților patogeni care ne pot îmbolnăvi. O hidratare corectă are efecte benefice asupra sistemului imunitar, deoarece contribuie la eliminarea toxinelor și la oxigenarea completă a celulelor corpului. Apa alcalină este apa cu un pH ridicat, ceea ce înseamnă că este mai puțin acidă decât apa de la robinet. Un filtru de carbon reține substanțele contaminante din apă, lasând totuși să treacă mineralele care mențin un nivel neutru al pH-ului.

5. Protejarea naturii

Din miliardele de PET-uri produse anual pentru îmbutelierea apei de băut, doar o mică parte sunt reciclate. Restul vor rămâne și vor polua mediul înconjurător pentru mii de ani. Ținând cont de poluarea mediului înconjurător, avantajul de a folosi sisteme de filtrare a apei de la robinet este unul major.

Sistemele de filtrare a apei îndepărtează agenţii nocivi, precum bacteriile şi sedimentele din pânza freatică, reuşind astfel să elimine şi acel miros neplăcut. Eliminarea mirosului este datorată unui filtru special, astfel încât vei putea bea o apă pură în confortul casei tale.

preloader