De ce să alegi un șemineu electric

24 ianuarie, 2019

Cunoști senzația aceea de confort, de îmbrățișare caldă, de moale și pufos, de bine și căldură, pe care vrei să o simți în miez de iarnă? Să știi că nu este o rețetă complicată de viață sau vreun secret, cel puțin așa spun danezii, considerați cei mai fericiți oameni de pe pământ, ci este o stare pe care o poți crea chiar la tine acasă. Cum? Mai simplu decât crezi, cu ajutorul unui șemineu electric!

Bănuim că ai văzut adesea în filmele americane, oamenii strânși în jurul unui șemineu: îndrăgostiții îmbrățișați în lumina focului, familii împărțindu-și daruri, bunici spunând povești nepoților din fotoliile lor confortabile. Revenind totuși în zilele noastre, senzația aceasta de bine amestecat cu frumos, poate fi obținută în prezent în orice locuință cu ajutorul unui șemineu electric.

Dacă nu te-am convins încă să cauți pe google cel mai bun șemineu electric, iată câteva dintre motivele pentru care ar merita o astfel de schimbare în propriul tău living:

1. Șemineul electric oferă o atmosferă relaxantă

Danezii îi spun hygge, pentru noi nu există încă un corespondent perfect în limba română, dar îi putem spune stare de bine. Atmosfera hygge este una specială, relaxantă, lumina nu este puternică, dimpotrivă este naturală și caldă, bazată în special pe lumina soarelui sau lumânări. Danezii pun foarte mult accent pe șemineu pentru că îi transpun imediat în acea stare de bine de care ai nevoie după o zi obositoare și la fel spun toți cei care au un șemineu în living.

2. Șemineul electric reprezintă o sursă de încălzire

Șemineul electric are scopul de a-ți oferi inclusiv confort termic, funcționând similar cu un aparat de încălzire modern, dar oferindu-ți deopotrivă ambianța unui șemineu clasic. Orice șemineu este prevăzut cu un termostat care se reglează în funcție de temperatura pe care o dorești, astfel aeroterma va încălzi aerul din cameră până la temperatura dorită, apoi va funcționa doar pentru menținerea ei.

3. Șemineul electric îți conferă siguranță

Pe lângă confortul termic oferit, șemineul electric are avantajul de a fi mult mai sigur decât unul tradițional. Mai ales dacă ai copii sau animale de companie, riscul de accidente este minim sau chiar deloc. Tehnologia modernă îți permite să ai un șemineu electric în propria casă fără să îți faci probleme din cauza pericolului cauzat de flăcări sau fum.

4. Semineul elctric are un design deosebit

Nimic nu se compară cu imaginea lemnelor arzând în șemineu, în mijlocul iernii. Tocmai pentru a reda această senzație plăcută, specialiștii au creat șeminee cu o iluzie optică extrem de realistă, care efectiv îți dau senzația că lemnele ard înăuntru, luminozitatea flăcărilor se schimbă automat și parcă se mișcă, se aude un sunet similar cu mocnitul specific arderii, practic imaginea generală este una foarte veridică.

5. Șemineul electric implică un cost redus de energie

Să construiești un șemineu pe lemne implică pe lângă timpul și efortul de a găsi o echipă profesionistă, specializată în tot ceea ce presupune construcția, montarea și buna funcționare a coșului de fum. Șemineul pe lemne trebuie să fie construit la parametri tehnici ridicați pentru o rezistență de lungă durată, eficiență maximă și randament bun pe toată durata de funcționare. De asemenea, întreținerea unui șemineu clasic cu foc ține de cumpărarea, tăierea și depozitarea lemnelor la loc uscat, costuri care la final depășesc cu mult consumul de energie electrică. Este evident, că prin comparație, un șemineu electric este foarte simplu de instalat, tot ceea ce trebuie făcut este conectarea la o priză electrică și apăsarea unui buton.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

 

preloader