De ce să folosești scorțișoara pentru plante

21 noiembrie, 2018

Natura nu ezită să ne uimească prin frumusețea cu care ne înconjoară, dar și prin lecțiile pe care ni le oferă dincolo de cuvinte. E de ajuns să acordăm atenție lucrurilor din jurul nostru și vom vedea noi perspective. Nu doar oamenii beneficiază de pe urma plantelor, ci ele între ele se ajută reciproc. Scorțișoara de exemplu este un adevărat miracol pentru florile de grădină și de apartament.

Acest condiment parfumat nu este util doar în bucătăria unei gospodine, ci și în îngrijirea plantelor. Iată cum îți poate salva scorțișoara plantele de interior și de grădină, de dăunători și insecte:

De ce să folosești scorțișoara pentru plante

Îndepărtează furnicile. Chiar dacă dăunează mai rar plantelor, atunci când o fac furnicile creează pagube serioase. Acolo unde și-au făcut simțită prezența, fie că vorbim de plantele de ghiveci, fie de cele din grădină, cum se întâmplă adesea cu vița de vie, presară praf de scorțișoară. Poți folosi și batoane sau ulei de scorțișoară, pentru că aroma acesteia nu e deloc pe placul furnicilor.

Elimină ciupercile. Mucegaiul este unul dintre marii inamici ai plantelor. Dacă observi urme de mucegai pe frunzele sau pe pământul acestora, presară scorțișoară în locurile afectate, iar ciupercile vor dispărea. Poți turna preventiv puțin praf de scorțișoară pe pământul plantelor de apartament care sunt predispuse în mod frecvent dezvoltării mucegaiului. Scorțișoara este de asemenea considerată un bun dezinfectant pentru plante.

Stimulează creșterea. Un tratament de stimulare a creșterii plantelor 100% ecologic este folosirea scorțișoarei în pământul unde ai plantat răsaduri de flori. Pentru a stimula creșterea armonioasă, adaugă la baza plantelor o lingură de scorțișoară.

Vindecă leziunile. Dacă în timpul grădinăritului ai lezat din greșeală tulpina unei plante, presară scorțișoară pentru a ajuta vindecarea țesutului.

Păstrează semințele și bulbii sănătoși. Atunci când plantezi semințe sau bulbi în pământ, pentru a preveni îmbolnăvirea lor cu ciuperci și bacterii din sol, pune alături și puțină scorțișoară.

Întârzie veștejirea. Dacă ai primit un buchet de flori și vrei să-l păstrezi cât mai multă vreme, presară scorțișoară în apa din vază și astfel vei stopa veștejirea prematură. Scorțișoara stopează dezvoltarea ciupercilor și bacteriilor din apă care distrug tulpinile florilor.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader