Declutter de iarnă: 5 lucruri la care trebuie să renunți

Declutter de iarnă: 5 lucruri la care trebuie să renunți

18 decembrie, 2021

Așa cum periodic îți organizezi adresa de email și selectezi ce anume păstrezi și ce ștergi, așa și casa are nevoie periodic de eliminarea lucrurilor de care nu mai ai nevoie. Această activitate, cunoscută și sub numele de ”decluttering” te poate face să te simți mai eficient, să ai o casă bine organizată îți poate crește nivelul de productivitate.

Oricare ar fi motivul pentru care ai nevoie de o doză de declutter în propria casă, sperăm ca aceste sfaturi să te ghideze în acest prin proces:

declutter

1. Decorațiuni de toamnă

Chiar dacă încă îți plac și te-ai bucurat de ele din plin toamna ce a trecut, acum este momentul să renunți la decorațiunile de toamnă și să intri pe deplin în sezonul actual. Lasă deoparte orice decorațiuni în nuanțe de toamnă, dovlecii de Halloween, depozitează-le pentru anul viitor sau pur și simplu donează-le.

2. Lumânări

Odată cu venirea sezonului rece ai scos ””artileria” de lumânări? Recomandarea specialiștilor în amenajare care au studiat conceptul de declutter este să renunți la lumânările pe care le folosești doar ca decorațiuni deoarece alomereează foarte mult spațiu. Chiar dacă este sezonul în care vrei să te înconjori de o atmosferă cât mai caldă, renunță la toate tipurile de lumânări pe care le-ai achiziționat sau primit de-a lungul timpului. Dacă există un motiv pentru care continui să cauți mirosuri și forme noi în fiecare an, atunci donează-le pe cele pe care nu le mai folosești pentru ca altcineva să se bucure de atmosfera feerică a lumânărilor aprinse.

3. Haine și accesorii de iarnă

Acum este momentul să faci o selecție printre hainele și accesoriile de iarnă, să vezi ce anume vrei să păstrezi și la ce este nevoie să renunți, pentru că știi că nu le vei mai purta. Donând anumite haine de iarnă, vei face loc pentru altele noi la modă în acest sezon.

4. Loțiuni și creme hidratante

Aerul rece și vântul de afară asociat cu aerul din interior cald și uscat te va determina să revii la folosirea cremelor hidratante. Fă-ți inventarul și aruncă tot ce s-a schimbat sau a expirat de la ultima utilizare. Dacă vreo loțiune și-a schimbat textura sau mirosul, arunc-o.

5. Echipamente sportive

Nu ai mai folosit patinele, schiurile sau bicicleta medicinală de câțiva ani? Probabil că îți tot spui că vei începe din nou să le folosești, dar dacă doar te amăgești și de fapt nu le vei mai folosi prea curând, mai bine lasă-le să plece.

preloader