Declutter Tips: 5 trucuri pentru a organiza o bucătărie mică

Declutter Tips: 5 trucuri pentru a organiza o bucătărie mică

27 august, 2021

Declutter este un cuvânt din limba engleză care deși nu are echivalent în limba română definește foarte bine conceptul de organizare și simplificare. Nu este vorba de curățenia casei, ci de evitarea aglomerării cu lucruri și obiecte inutile, pentru eliberarea spațiului.

Pentru că bucătăria este încăperea care se aglomerează cel mai ușor, vom discuta astăzi despre cum să organizezi mai bine un spațiu mic în care trebuie să gătești, depozitezi și să iei masa zi de zi. Înainte de a începe procesul de decluttering, fă o curățenie generală, spală electrocasnicele și curăță blatul și podeaua.

Ulterior, verifică fiecare dulap și spațiu din bucătărie pentru a vedea ce obiecte păstrezi și ce ar trebui îndepărtat. Așadar, este timpul pentru DECLUTTER. Urmează aceste sfaturi simple pentru a organiza o bucătărie mică:

organizare bucatarie mica

1. Donează cănile vechi

Cănile și ceștile de cafea sunt printre vasele din bucătărie care ocupă cel mai mult loc. Căni de cafea cu valoare sentimentală, căni de cafea primite cadou, căni suvenir, toate ajung la un moment dat să zacă uitate într-un dulap. Este o realitate cu care se confruntă multe persoane, care ajung în câțiva ani să aglomereze foarte mult spațiu din bucătărie cu căni pe care nu le mai folosesc. Dacă bucătăria ta este mică, renunță la cănile de cafea pe care nu le-ai mai folosit în ultimii doi ani și donează-le.

2. Grupează oalele și ustensilele după mărime

Crătițile, oalele și tigăile sunt voluminoase și ocupă mult spațiu, de aceea ar trebui grupate în funcție de mărime și puse unele în altele, de la cele mai mici la cele mai mari. Dacă ai suficient spațiu în bucătărie, ar fi de preferat să ții capacele la un loc cu crătițile, aranjate de asemenea de la cel mai mic la cel mai mare.

3. Renunță la obiectele voluminoase

Multe articole de bucătărie sunt frumos decorative, dar voluminoase, iar o bucătărie mică necesită articole mai practice. Deși un borcan mare pentru biscuiți poate fi o decorațiune plăcută într-o bucătărie, acesta ocupă spațiul prețios al unei bucătării mici. La fel se întâmplă și cu ghivecele sau vazele cu flori. Aceasta nu înseamnă să renunți la ceva distractiv într-o bucătărie mică. Magneții colorați de frigider, un tablou sau o ramă foto pot decora fără a lua prea mult din spațiu.

4. Elimină duplicatele

Asigură-te că ustensilele de bucătărie nu au…clone. De exemplu, ați primit un blender nou, dar încă îl păstrați pe cel vechi doar în caz că veți avea nevoie de el? O bucătărie mică, de obicei, nu poate găzdui articole duplicate. Dacă au trecut câteva luni și încă nu ați avut nevoie de articolul duplicat, luați în considerare donarea acestuia sau cel puțin punerea acestuia în depozit în afara bucătăriei.

5. Păstrează produsele cu utilizări multiple

Când ai o bucătărie spațioasă, probabil că ideea de a achiziționa tocătoare electrice, mixere, blendere și storcătoare este una perfect îndreptățită. Însă, când spațiul este limitat, situația se schimbă și cel mai bine este să te limitezi la un aparat multifucțional, cum este de exemplu un robot de bucătărie. De asemenea, dacă vasele de gătit sunt potrivite atât pentru cuptor, cât și pentru frigider, le puteți folosi ca recipiente de depozitare pentru a evita păstrarea multor recipiente de depozitare din plastic.

preloader