Decorațiuni pentru casă obținute din jucăriile copiilor

3 ianuarie, 2019

Ce să fac cu jucăriile vechi și rupte ale copilului? Cu siguranță îți adresezi această întrebare, ca mulți părinți de altfel, care se uită nedumeriți la cutiile pline cu jucării stricate, “colecționate” de-a lungul timpului din camera copilului. Îți dăm un prim hint: ce spui de un suport de periuțe de dinți vesel și colorat din piesele de lego?

Dacă te-am pus pe gânduri și ai fugit în camera copiilor să selectezi jucăriile pe care le poți refolosi, ne bucurăm. În cazul în care ai totuși nevoie de ceva inspirație, iată câteva idei super creative care te vor ajuta să transformi jucăriile vechi ale copilului în decorațiuni de casă inedite:

Decorațiuni pentru casă obținute din jucăriile copiilor

1 Suporturi. Piesele acelea mici și colorate de lego pe care le găsești în cele mai ascunse locuri din casă și în care te-ai înțepat în talpă de nenumărate ori pot fi folosite pentru a crea suporturi de mare efect pentru diverse ustensile din casă. De exemplu, dacă le lipești într-un mod cât mai creativ, ca să eviți complet riscul de a se desprinde, poți crea un suport pentru periuțele de dinți sau, de ce nu, un suport pentru pixuri și carioci, cosmetice, ustensilele din bucătărie sau șurubelnițele din garaj.

2 Rame. Ai o mulțime de fotografii din diverse momente frumoase ale copilului tău și ai vrea să le expui în casă? Noi îți propunem să transformi ramele vechi sau să creezi chiar tu unele noi și jucăușe cu ajutorul jucăriilor. De exemplu, roțile de la mașinuțe, animăluțe mici, bucăți de puzzle-uri și orice tip de forme geometrice pot fi lipite de-a lungul unei rame foto și vopsite într-o singură culoare, de preferat într-o nuanță simplă, eventual cu efect metalic. Același lucru îl poți face și pentru a da un aer fresh oglinzii de la baie sau din hol, decorând rama veche cu mici piese de la jucăriile rămase și vopsite în nuanța care se potrivește ambientului.

3 Agățătoare. Ți s-a întâmplat și ție ca exact când trebuie să pleci să îți dai seama că nu știi unde ai lăsat cheile? Ca să nu ajungi de fiecare dată să le cauți prin toată casa în mare disperare, îți propunem să transformi jucăriile vechi ale copiilor în agățătoare? Crează o bază din lemn, poate fi de exemplu o placă de puzzle, și lipește de aceasta diverse animale tăiate pe jumătate. Acest suport poate servi ca și cuier pentru haine, pentru prosoape, iar dacă animăluțele sacrificate au coarne, atunci clar sunt agățătoare excelente pentru chei.

4 Corpuri de iluminat. Poate să fie un abajur de lustră sau de veioză absolut inedit sau poate să fie orice modificare adusă unui corp de iluminat vechi pe care voiai de mult să îl schimbi. Noi îți recomandăm să mai dai o șansă lucrurilor vechi și să le reîmprospătezi imaginea într-un mod unic, oferindu-i astfel copilului tău o lecție despre protejarea naturii, refolosind practic jucăriile vechi.

5 Tablouri. Îți amintești prima jucărie pe care pur și simplu o adorai când erai mic? Banuim că nu, dar cu siguranță știi ce jucării adora copilul tău când avea 2-3 ani. Ce spui să transformi această amintire într-o decrațiune pentru camera lui, construind un tablou cu jucăriile lui favorite. Poate că erau cuburile din lemn sau poate mașinuțele, piesele de lego sau personajele din desenele animate favorite, ideea este să le lipești într-o ramă și să le transformi într-un tablou 3 D de mare efect.

Mai există o mulțime de lucruri pe care le puteți face cu jucăriile vechi și rupte ale copilului, de la mânere de dulapuri până la ceasuri, de la ghivece pentru cactuși până la vaze de flori, ideea este să vă puneți imaginația la lucru și mâinile la treabă!

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș! 

preloader