Electrocasnice încorporabile: DA sau NU?

17 octombrie, 2019

Camera cea mai aglomerată din toată casa este fără îndoială bucătăria. Mai ales dacă vorbim despre bucătăria de apartament mică, atunci situația e chiar complicată. Suntem nevoiți să găsim soluții de organizare a electrocasnicelor și a ustensilelor de gătit, astfel încât să creăm un spațiu armonios și atractiv. 

Cuptorul, mașina de spălat vase, plita și frigiderul sunt electrocasnicele încorporabile clasice, însă la fel de bine poți încorpora hota, cuptorul cu microunde sau chiar espressorul. Designul contemporan al bucătăriei presupune ca aparatele electrocasnice să fie în cea mai mare parte încorporate și să se integreze armonios și discret cu stilul bucătăriei, fie că ne referim la un stil minimalist, retro sau clasic.

Așadar, pentru a spune un DA sau un NU în cunoștință de cauză, îți prezentăm avantajele și dezavantajele aparatelor electrocasnice încorporabile:

Electrocasnice încorporabile: DA sau NU?

Avantaje electrocasnice încorporabile

  1. Estetica bucătăriei. Electrocasnicele încorporabile vor face parte din mobila de bucătărie, oferind încăperii un aspect modern și organizat. Foarte discret și sofisticat, un cuptor încorporabil pe curent poate fi poziționat în diverse locuri, cel mai potrivit fiind cel de la nivelul ochilor pentru a monitoriza procesul de gătit. De asemenea, fiind aparatul cel mai voluminos din bucătărie, frigiderul este adesea greu de integrat în decor. Varianta unui frigider încorporabil devine soluția pentru a crea efectul vizual de uniformitate. 
  2. Economisirea spațiului. Fiind perfect încastrate în mobilierul de bucătărie, aparatele electrocasnice încorporabile nu mai vin însoțite de partea exterioară, ceea ce înseamnă centimetri în minus. Plita de exemplu o poți așeza oriunde în bucătărie, cel mai bine e să aibă un loc strategic, ca să poți găti rapid și eficient. Modelele noi de hote încorporabile sunt foarte puțin vizibile, au un design telescopic și își fac apariția doar atunci când vine vorba de rolul pe care îl au în bucătărie. 
  3. Mai puține laturi de spălat. Un alt avantaj al încorporabilelor este acela de a avea cel mult două laturi vizibile, de aceea curățarea lor va fi mult mai ușoară. Murdăria este un motiv pentru care multe persoane aleg să comande mâncare sau să meargă la restaurant în defavoarea celei gătite acasă.

Dezavantaje electrocasnice încorporabile

  1. Imposibilitatea de a le muta. Un mare dezavantaj al electrocasnicelor încorporabile este dificultatea de a le muta sau de a le schimba poziția. Odată instalate, electrocasnicele vor depinde de locația obiectelor de mobilier de care aparțin. Bineînțeles că dacă vorbim de electrocasnice încorporabile pe gaz, ele vor fi poziționate în punctul cel mai apropiat de racordul de gaze. De asemenea, neputând să le muți, îți va fi dificil să le cureți în zonele greu accesibile.
  2. Preț ridicat. În primul rând electrocasnicele încorporabile costă mai mult decât cele clasice. Electrocasnice încorporabile înseamnă de asemenea mobilă făcută la comandă despre care se știe că este mai scumpă decât cea fabricată în serie. Asamblarea lor într-o structură compactă presupune costuri de proiectare şi adaptare care vor mări preţul final.
  3. Remedierea dificilă a defecțiunilor. Când se defectează unul dintre aparatele electrocasnice încorporate în moblierul bucătăriei, în cazul în care va trebui să trimiți la service un obiect va fi nevoie să dezasamblezi practic mobilierul. Acest lucru poate însemna, în funcție de modelul de bucătărie, riscul să rămâi practic fără bucătărie până la remedierea defecţiunii. Dacă alegi în schimb electrocasnice clasice, de sine stătătoare, defectarea uneia nu afectează disponibilitatea celorlalte.

Deși aparent obiectele electrocasnice încorporabile par în teorie standardizate, în practică se demonstrează a avea mici cerințe particulare care necesită o intervenție specializată. Orice detaliu contează, iar o instalare a aparatelor electrocasnice deficitară poate suporta costuri suplimentare precum și alte neplăceri, consumatoare de timp și stres.

Apelează de la bun început la specialiștii ajusto.ro pentru o instalare aparate electrocasnice încorporabile ca la carte!

preloader