Greșeli de curățenie pe care le faci fără să realizezi

20 februarie, 2019

Te-ai înarmat până în dinți cu perii, lavete de praf și soluții pentru curățenia de primăvară? Crezi despre tine că ești o gospodină pricepută și niciun loc nu-ți scapă necurățat? Îndrăznim să facem pariu că, fără să realizezi, atunci când crezi că faci bine, în realitate aduni greșeli una după alta.

Iată cele mai comune greșeli de curățenie pe care majoritatea gospodinelor le fac, fără să realizeze că se auto-sabotează, care ar trebui nu doar să te pună pe gânduri, ci să te determine să faci o schimbare:

1. Speli geamurile când este soare

Majoritatea gospodinelor cred că atunci când soarele își face apariția e musai momentul de curățat ferestrele de praful acumulat peste iarnă. Nimic mai fals, dacă ținem cont de faptul că soarele va încălzi prea repede geamurile și nu vei avea timp suficient să le ștergi corespunzător.

2. Folosești produse de curățare cu alcool pe electronice

Fiecare produs din casă are nevoie de o soluție potrivită materialului din care este confecționat. Spre exemplu, ecranul televizorului, al laptopului sau al telefoanelor mobile ar trebui curățate cu șervețele fără alcool sau amoniac, pentru că sunt suprafețe sensibile care se pot distruge sau păta foarte ușor. De asemenea, dacă ecranele sunt pe bază de plasmă, nu curăța ecranul niciodată când aparatul este pornit deoarece vei crește riscul apariției de pixeli morți.

3. Aplici soluție direct pe obiect

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care multe persoane le fac este să împrăștie soluție pe toată suprafața mobilei sau obiectului de curățat. În cazul mobilei, procedând în acest mod, pe de-o parte vei consuma mai mult produs, pe de altă parte împrăștiind spray pe toată suprafața și nu pe lavetă soluția se va usca, va deveni cleioasă și implicit mai greu de întins. Pe de altă parte, atunci când aplici soluție pulverizând direct pe ecranul unui obiect electronic, lichidul se va scurge pe margini, ceea ce poate provoca un scurt circuit.

4. Folosești aceeași lavetă pe diverse suprafețe

Exista diverse tipuri de lavete, mai moi sau mai aspre, din bumbac sau microfibră, bureți, prosoape din hârtie sau șervețele umede, care se folosesc în mod corespunzător cu suprafața obiectului ce trebuie curățat. De exemplu, ecranele televizoarelor și laptopurilor sunt foarte delicate iar cârpele obișnuite le pot zgâria. Pentru ele ai nevoie de materiale moi, așa numite lavete din “piele de căprioară”. Pe de altă parte, pentru suprafețele lucioase precum gresia sau faianța este necesar să se folosească lavete din bumbac pentru a evita lăsarea dârelor așa cum se întâmplă în cazul folosirii lavetelor din materiale sintetice. Materialele din microfibre sunt foarte bune pentru ștergerea mobilierului de praf deoarece sunt moi și nu zgârie.

5. Freci prea tare și speli imediat după folosirea soluțiilor

Majoritatea produselor de curățenie au nevoie de un timp pentru a acționa. Dacă ai dat cu soluție de curățat pe gresie și bateriile de inox, aragazul sau chiuveta, așteaptă câteva minute pentru ca murdăria să se dizolve înainte de a folosi buretele de curățare. În plus, vei fi tentată să freci mult mai tare, ceea ce poate duce la apariția petelor decolorate sau ca materialul să-și piardă din strălucire.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader