Amenajari interioare simple si de efect x

Hamac de interior: 7 motive de a instala unul la tine acasă

5 martie, 2020

Să ai propriul hamac de interior este ca și când ai avea parte de o oază de relaxare în propria casă. În zilele în care simți că ai nevoie de o clipă de liniște sau vrei să meditezi nu trebuie decât să te afunzi într-un hamac, să-ți pui pe fundal o melodie cu sunetele mării și să te lași purtat în visare.

Termenul de „hamac” vine de la „hamaka”, cuvânt care înseamnă „plasă de prins pește” în limbajul populației Tiano din insulelele Caraibe. Hamacul a fost inventat acum aproape 1000 de ani de indigenii din Mexic și s-a răspândit rapid în America Centrală și de Sud. Acest pat suspendat avea numeroase avantaje, fiind departe de murdăria de pe jos, de șerpii sau șoarecii care te puteau mușca, iar în plus era foarte relaxant și simplu de produs, având nevoie doar de o bucată mare de pânză rezistentă. După descoperirea Americii de către Columb, navigatorii spanioli și portughezi au adoptat hamacele pe vasele lor, pentru că economiseau spațiu și ofereau confort marinarilor.

Hamacul pe care îl știm cu toții astăzi provine din spaniolul „hamaca”, împrumutat de la caraibieni, și desemnează un leagăn din țesătură, frânghie sau plasă, suspendat cu cabluri între două sau mai multe puncte de ancorare, care este folosit pentru legănat, dormit sau odihnă. Mai târziu, hamacele au oferit un pat confortabil și ușor de transportat soldaților atunci când aceștia călătoreau în regiuni împădurite.

montaj hamac in casa

Astăzi, hamacele sunt populare în întreaga lume pentru momentele de relaxare. Așadar, dacă ai de gând să-ți instalezi un hamac în casă sau grădină, pentru joaca copiilor, relaxarea celor mari, pentru meditație sau în loc de balansoar, îți susținem pe deplin ideea și te ajutăm cu servicii de instalare hamac.

Hamacul transmite mai mult decât oricare alt mobilier sentimentul de libertate și lipsă de griji. Un hamac în casă, în grădină, camping și excursii poate fi adesea acceptat ca un simbol al verii, relaxării și a unui stil de viață ușor, de vacanță.

Tipuri de hamace

Printre hamacele clasice se numără:

Hamacul mayaș este realizat dintr-o țesătură de bumbac confortabilă și rezistentă. Este țesut manual la războiul de țesut, diferind de celelalte tipuri de hamace prin numărul de fire utilizate și firul de țesut.

Hamacul Venezuelean este realizat din țesătură deasă pentru a susține corpul și pentru a-l proteja de țânțari, cu ațe longitudinale care se prind la capete.

Hamacul cu susținere din lemn este bucata de pânză care este prinsă la capete de o stinghie de lemn care ține hamacul desfăcut de la un capăt la celălalt, fără a se răsuci în jurul corpului. Hamacele moderne pot avea suport inclus, sunt realizate din materiale mai confortabile și rezistente, în culori deosebite, cu modalități rapide de ancorare și chiar au plasă de țânțari inclusă.

instalare hamac de interior

Hamacul din țesătură are o mare varietate de culori și modele, astfel încât pot combina sau oferi un mic contrast de culoare, fiind una dintre cele mai durabile opțiuni și care țin utilizatorul mai cald.

Hamacul de frânghie este proiectat pentru climă caldă, oferind un aspect mai rustic. Cu toate acestea, după un somn mai lung puteți avea urme pe corp ca o vafă.

Hamacul de camping este extrem de ușor și portabil, cu un sistem ușor și rapid de agățare, special conceput pentru cei ce nu vor să doarmă pe pământ.

Hamacul scaun și hamacul balansoar tind să mențină utilizatorul într-o poziție mai așezată în timp ce leagănă corpul. Hamacul scaun este un hamac agățat de un suport de lemn nu foarte lat, sub un metru, ca un triunghi sau pătrat și de care este fixat hamacul, la rândul lui fixat de tavan sau grindă. La cel balansoar suportul de lemn este o simplă bară, permițând un balans mai mare.

Hamacul de joacă pentru copii poate fi un suport rotund din profil rotund metalic, care este îmbrăcat în pânză atât lateral cât și în bază și suspendat ca un leagăn, la o mică distanță de podea. Un astfel de hamac poate fi o bună distracție pentru zilele când copii trebuiesc ținuți în casă.

Hamacul dublu este, după cum îi sugerează și numele, capabil să țină greutăți mai mari, a două persoane și având o lățime suplimentară.

De ce beneficii te bucuri dacă ai un hamac în casă

Dormitul în hamac îmbunătățește calitatea somnului

Mișcarea ușoară de balans a hamacului face ca somnul să vină mai repede, ceea ce duce la modificarea undelor cerebrale și inducerea unei stări de somn mai profunde.

Dormitul în hamac te scapă de stres

Există o mulțime de legături între mișcarea ușor balansată, care duce la relaxare, și capacitatea de a se elibera de stres. Mai puțin stres duce la tensiunea arterială mai scăzută, o mai bună concentrare și o stabilitate emoțională crescută.

instalare hamac de interior

Poziția în hamac este bună pentru coloana vertebrală

Curba unui hamac aliniază vertebrele în mod corespunzător cu coloana vertebrală și oasele capului, neexistând puncte de presiune asupra coloanei și astfel măduva spinării purtându-te automat într-o stare de meditație, o relaxare de câteva ore reprezentând un somn perfect.

Poziția în hamac seamănă cu poziția fetală

Poziția de dormit în hamac seamănă cu poziția fetală, somnul fiind foarte odihnitor, permițând totodată reechilibrarea organelor interne.

7 motive pentru a instala un hamac în casă

  • În hamac te relaxezi foarte repede, putând de asemenea să și ațipești repede.
  • În hamac somnul este mai profund și se consideră că este mai sănătos datorită poziției similare cu cea din pântecul mamei.
  • Ca urmare a unei bune relaxări în hamac se ajunge la o mai bună concentrare în timpul zilei.
  • Ai un loc de citit foarte original și nonconformist în propria casă.
  • Crește volumul de informații memorate, ceea ce duce la o învățare mai bună.
  • Relaxarea în hamac într-o poziție mai bună duce la ameliorarea durerilor de spate.
  • Este ușor de spălat comparativ cu un fotoliu, igienizarea unui hamac fiind mai ușor de ținut, astfel probabilitatea să existe acarieni este mult mai mică.

Somnul scurt de relaxare într-un hamac în casă este foarte odihnitor și destresant. În plus, dacă ești o fire nonconformistă care vrea o casă unică, personalizată, atunci clar îndeplinești toate condițiile pentru a avea un hamac în casă. Tu alege modelul preferat și specialiștii ajusto.ro se ocupă de tot procesul de instalare profesională a hamacului.

preloader