Îngrijirea suculentelor: 5 sfaturi pentru un colț verde tot timpul anului

Îngrijirea suculentelor: 5 sfaturi pentru un colț verde tot timpul anului

8 iulie, 2022

Suculentele au devenit în ultimii ani plante de interior foarte apreciate de cei care nu au un spațiu generos și nici mult timp pentru îngrijirea lor. Secretul creșterii suculentelor cu succes este de a le oferi condiții similare cu habitatele lor native, care în cea mai mare parte sunt calde, aride și cu precipitații minime.

Așadar, dacă ai deja un terariu cu suculente sau dacă îți dorești un adevărat colț verde în propria casă cu aceste mici plante, iată ce trebuie să știi despre îngrijirea suculentelor:

ingrijirea suculentelor

1. Alege suculentele potrivite

Nu toate suculentele sunt potrivite pentru creșterea la interior. Unele iubesc soarele și lumina naturală pe tot parcursul zilei, în timp ce altele preferă lumina slabă sau chiar umbra. Alegerea suculentelor cărora nu le place soarele din plin, va face o mare diferență în succesul grădinii tale cu suculente.

Crasula ovata, aloe vera sau arborele de jad, precum și sempervivum sunt două tipuri de suculente de interior care au nevoie de întreținere redusă și se descurcă mai ales în condiții de secetă, făcându-l perfect pentru cei predispuși să uite să le ude.

2. Plasează suculentele la lumină

Dacă pe timpul verii plasezi suculentele la exterior pe balcon, în sezonul rece plasează ghivecele undeva la geam unde au suficientă lumină solară. În aer liber au nevoie, în general, de aproximativ 6 ore de lumină solară puternică, indirectă în fiecare zi. Cu toate acestea, în interior, e indicat să plasezi suculentele lângă o fereastră care primește lumină toată ziua.

3. Udă-le mult și rar

Suculentele au nevoie de o cantitate surprinzătoare de apă pentru a se dezvolta. Cu toate acestea, nu le place să fie udate la fel de des ca majoritatea plantelor de interior. Recomandarea pentru suculente crescute la interior este să primească mai multă apă, dar cât mai rar, o dată pe săptămână fiind suficient.

De asemenea, pe timpul verii, pulverizarea ușoară a suculentelor le poate ajuta. În niciun caz nu uda suculentele în fiecare zi, este cel mai rapid mod de a le ucide. În timpul iernii, suculentele ar trebui udate foarte rar, o dată pe lună, iar atunci cand o faci, ai grijă ca apa să fie la temperatura camerei.

4. Asigură-le o drenare bună

Ghivecele cu suculente au nevoie de o bună drenare și un sol care nu reține apa. Începe cu un substrat nisipos, grosier, care oferă bun drenaj și aerare. Pentru a îmbunătăți și mai mult drenajul și a preveni compactarea, adaugă perlit sau nisip.

5. Fertilizează suculentele primăvara

Suculentele beneficiază cel mai mult de îngrășământ primăvara (când zilele devin mai lungi și începe o nouă creștere) și din nou la sfârșitul verii. Utilizează un îngrășământ echilibrat, universal, solubil în apă diluat la jumătate din concentrația recomandată în instrucțiunile de pe ambalaj. Nu este nevoie să fertilizezi suculentele iarna, când sunt semi-latente. Nu au nevoie de aportul de nutrienți deoarece nu cresc activ.

preloader