Locuință închiriată? 6 idei de amenajare cu stil când stai în chirie

8 noiembrie, 2019

Dacă ai mai locuit cu chirie știi că o locuință închiriată vine cu anumite restricții impuse de proprietar. E de înțeles că nu putem modifica poziția obiectelor sanitare sau interveni asupra finisajelor, însă există o mulțime de soluții care pot fi puse în aplicare pentru ca locuința închiriată să arate cât mai… acasă. 

Presupunând că proprietarul a înțeles că este foarte important să lase mână liberă chiriașului de a veni cu propriile sale accesorii de decor și idei de amenajare, iată ce poți face dacă tocmai ai închiriat o locuință și vrei să-i dai din vibe-ul tău personal:

locuinta inchiriata

1. Decorează pereții

Aici discuția este mai amplă în sensul că, există situații în care proprietarii sunt de acord ca noii locatari să aleagă culorile pentru zugrăvitul pereților și să plătească costurile aferente, mai ales dacă încheie un contract pe termen lung.

Deci, dacă ai stabilit acest aspect, atunci primul pas pe care îl poți face este să alegi culorile preferate pentru vopseaua cu care vei zugrăvi pereții. Este de preferat să alegi nuanțe neutre și dacă îți dorești o pată de culoare să optezi pentru un perete accent. 

Dacă însă nu poți zugrăvi pereții ai posibilitatea să dai personalitate spațiului locuit cu ajutorul tablourilor, posterelor și ramelor foto. 

2. Folosește plante de interior

Nu știm dacă ai observat, dar în general în fotografiile cu spații de locuit din reviste, vei vedea aproape în fiecare fotografie de amenajare a unei locuinţe fie o plantă, fie o vază cu flori? Plantele de interior animează foarte mult o cameră și induc totodată o senzație de relaxare.

Dacă te încadrezi în categoria celor care consideră o corvoadă îngrijitul plantelor, apelează la plantele artificiale de decor care creează o impresie plăcută în apartament și seamănă izbitor de mult cu cele naturale. Plantele în ghivece mici, colorate, înveselesc orice decor, chiar și bucătăria sau baia.

3. Alege draperii colorate

Chiar dacă ai o locuință închiriată, nu uita de ferestre! Draperiile au un impact puternic asupra interiorului, sunt uşor observabile, aşa că încearcă să decorezi ferestrele şi vei observa cum totul începe să semene cu interiorul care îți place. Gândeşte-te la draperii, aşternuturi şi perne ca şi cum ar fi acelaşi lucru. Unitatea acestui trio face ca totul să se potrivească.

4. Investește în câteva decorațiuni

Pe lângă draperii și lenjeriile de pat preferate, poți să investești în câteva obiecte de decor care vor da personalitate spațiului închiriat: pernuțe decorative, cutii sau coșuri de depozitare, statuete sau orice alte mărunțișuri îți surâd. Încearcă totuși să nu îți încărca spațiul mai mult decât este necesar. În timp, vei strânge multe nimicuri și apartamentul se va aglomera cu siguranță.

5. Personalizează-ţi spaţiul cu… măsură 

Este indicat să-ți achiziționezi acele lucruri care dau căldură și eleganță unei case, dar nu uita un aspect important. Decorează folosindu-te de lucruri care pot fi uşor de luat cu tine, atunci când vei pleca. De exemplu, evită să-ți iei un pat imens pentru dormitor, dacă preferi locuințe nemobilate, pentru că următoarea locuință închiriată s-ar putea să nu aibă aceleași dimensiuni ale dormitorului.

6. Elimină ceea ce nu îți place

Chiar dacă locuiești în chirie, acest lucru nu înseamnă că nu poți elimina lucrurile care nu îți plac. Fie le depozitezi în altă parte, fie îți rogi proprietarul să le ia, atâta timp cât stai acolo. Deci, dacă nu îți place covorul sau scaunele de bucătărie, pentru că tu vei veni cu altele, scoate-le din decor.

Te muți în curând în chirie? Îți venim în ajutor cu servicii profesionale de mutari în București și timp rapid de execuție.