Rolete – accesorii utile în orice anotimp

6 septembrie, 2018

În orice anotimp te poți proteja de privirile curioase ale trecătorilor și de razele solare care te trezesc dimineața, folosind toate funcțiile roletelor, această variantă inovatoare și modernă de umbrire parasolară și de protecție a intimității.

Roletele crează în orice locuință o atmosfera plăcută și originală, fiind un accesoriu atractiv, practic, un sistem simplu și economic, dar și estetic de umbrire. Dacă ai nevoie de ajutor în montajul roletelor poți apela la specialiștii noștri.

Ce sunt roletele?

Rolete de interior este denumirea purtată de toate rulourile textile recomandate atât ca elemente de decor ale încăperii, a ferestrelor cât și pentru a separa două sau mai multe spații ale aceleiași camere, ori pentru a masca spațiile de depozitare.

În funcție de sistemul de prindere acestea se pot monta pe tavan, pe perete deasupra ferestrei sau direct pe tâmplărie în partea superioară.

Roletele au în componența sistemului un ax tubular din aluminiu, care permite rularea materialului textil într-un spațiu restrâns al ferestrelor. Roletele sunt echipate cu un sistem de console care facilitează montarea acestora atât pe ferestre, cât și pe pereții și tavanele încăperilor. Prin rularea materialului textil în partea superioară a roletei, acesta devine un rulou compact ce ocupă un spațiu limitat, permițând în același timp razelor solare să inunde încăperea.

Roletele pot avea acționare clasică cu șnur, sau cu lănțișor cu bile. Gradul de umbrire poate fi ales prin fixarea roletei în poziția dorită. Pentru umbrirea completă sunt disponibile materiale textile opace care nu permit trecerea luminii. Toate materialele folosite la roletele au un aranjament special, care permite rularea corectă, asigurând aspectul plăcut și ordonat.

Din ce materialele sunt roletele?

Materialul din care sunt fabricate aceste rolete textile este poliester 100%, a cărui calitate nu lasă de dorit și veți constata acest lucru odată ce veți utiliza aceste produse. Aceste materiale textile pentru rolete sunt de mai multe tipuri, semitransparente, opace sau blackout, alegerea fiind funcție de necesitățile pe care le aveți.

▪️ Materialele blackout sunt materiale prin care nu trece lumina.
▪️ Materialele solar protect au un strat exterior metalizat care reflectă razele soarelui.
▪️ Materialele opace sunt materiale textile cu o opacitate de 80%.
▪️ Materialele semitransparente au opacitate de 60%,
▪️ Materialele transparente au opacitate de cam 40%.

Un material foarte folosit este și bambusul, ce conține în țesătura textilă fâșii de bambus îngust de până la maxim 4 mm.

Categoriile de rolete textile

Roletele texile sunt de mai multe categorii:

▪️ Rolete textile standard sunt varianta cea mai ieftină și cea mai simplă.
▪️ Rolete textile cu ghidaj lateral și casetă sunt roletele ce pot fi montate atât pe tâmplărie, cât și pe perete.
▪️ Rolete textie cu magneți sunt cele ce au în dotare, pe greutatea de jos, doi magneți de fixare pe tâmplărie.
▪️ Rolete textile cu ghidaj din cablu de nailon se pot comanda în special pentru geamurile batabile sau oscilobatante.
▪️ Rolete textile cu caseta mare sunt roletele ce se monteaza doar pe tavan sau perete.

Modele de rolete pentru un cămin confortabil

▪️ Roletele simple sunt rulouri de interior, montabile pe plafon sau pe perete deasupra ferestrei. Acest tip de rolete se poate realiza cu orice material, de la țesături fine, textile, până la materiale blackout sau din bambus.
▪️ Roletele textile mini se montează în partea superioară a tâmplăriei. Acest tip este destinat înălțimilor relativ mici, maximum 1.80 m, și se recomandă pentru materiale cu textură fină, astfel ca ruloul interior să nu aibă o grosime foarte mare. Prinderea acestor rolete se poate face prin fixare în tâmplărie sau cu un sistem prevăzut cu dublu adeziv, fără a perfora tâmplăria.
▪️ Roletele cu casetă se pretează pentru montaj pe tâmplăria ferestrei. Ruloul interior este protejat de o casetă în partea superioară și de ghidaje în părțile laterale, lucru ce asigură fixarea materialului textil în plan vertical, paralel cu geamul, chiar și în cadrul deschiderii oscilo-batante. Totodată acest tip de roletă nu permite pătrunderea razelor de lumină prin părțile laterale.
▪️ Roletele zebră se montează pe interiorul geamului și sunt făcute din fâșii opace și transparente care distribuie succesiv lumina în încăpere. Sunt rulouri cu un design inovator, care în poziția deschis sunt transparente permițând luminii să pătrundă în încăpere, iar în poziția închis efectul creat este al unui material textil continuu, semitransparent sau opac. Cu ajutorul mecanismului și lanțișorului cu bile se acționează suprapunerea lamelelor.
▪️ Roletele de lux sunt destinată ferestrelor de mansardă, cu sistem de strângere pe arc.
▪️ Roletele duble sunt două rolete textile suprapuse în plan vertical ce pot fi acționate independent una de cealaltă. Fiecare fiind o succesiune de fâșii opace și transparente, pot fi foarte ușor fixate în poziția de opac total.

Indiferent de alegerea făcută, roletele vor crea cu siguranță un cămin confortabil, protejându-vă în același timp de razele solare și de privirile indiscrete. Nu uita că oricând ai nevoie de oameni calificați de primă clasă pentru orice montaj rolete poți apela la specialiștii noștri.

preloader