Spa la tine acasă: 5 idei de amenajare și transformare a băii

18 iunie, 2020

După o zi solicitantă, pentru foarte multe persoane relaxarea supremă înseamnă statul pe canapea la un film sau un duș fierbinte. Dar, ce spui totuși să amplifici un pic senzația de bine și să intensifici atmosfera de relaxare. Așa că ia loc, da, da chiar și în baie, pentru că poți transforma acest loc într-un adevărat spa, și bucură-te de o sesiune de răsfăț chiar la tine acasă.

În funcție de cât vrei să investești, dar chiar şi cu câteva idei inspirate, poţi amenaja un mic colţ de rai în baia ta de la bloc, așa că iată ideile noastre de transformare și amenajare:

spa la tine acasa

1. Curățenie și organizare

Într-o baie murdară și aglomerată nu ai cum să te relaxezi, nici măcar dacă stingi lumina. Astfel, în primul rând igienizează toate obiectele sanitare, după care ascunde în dulap toți detergenții sau produsele cosmetice pe care le folosești zilnic, iar dacă spațiul de depozitare nu-ți permite, folosește coșulețe decorative. Evită să aliniezi pe marginea căzii produsele cosmetice pe care le folosești, pentru că deranjează din punct de vedere vizual, iar micul tău spa are nevoie de un spațiu liber, aerisit, o imagine care să-ți permită eliberarea de orice griji.

2. Gresie și faianță în nuanțe neutre

Dacă ai în plan amenajarea băii din noua ta casă sau recondiționarea cele vechi, ia în calcul în primul rând nuanțele pe care le dorești pentru gresie și faianță. Nuanțele neutre, deschise și cele inspirate din natură (lemn, pământ) oferă băii o senzație de liniște și căldură. Poți opta astfel pentru o gresie care imită parchetul sau piatra, iar senzația pe care o vei avea când vei păși în baie va fi similară cu cea pe care o ai când mergi într-un centru de relaxare. Daca nu ai în plan amenajarea băii, un covoraș din lemn sau din pietricele în dreptul căzii este perfect.

3. Obiecte sanitare speciale

Dacă ți-ai propus să-ți transformi baia de acasă într-un mic spa de relaxare, este necesar să alegi obiecte sanitare cu funcții speciale. Desigur, ne referim aici in principal la cadă, care reprezintă un element central pentru a intra în atmosfera plăcută. Așadar, dacă ești în procesul de amenajare a băii, alege o cadă cu hidromasaj care te va ajuta să intri în starea de relaxare mult mai rapid. Dacă preferi dușul ia în calcul sistemele cu jeturi de apă ca o ploaie fină sau ca o cascadă, cu forme și dimensiuni variate, termostatate, cu suport și diverse grade de rotire.

4. Elemente din natură

Un ghiveci cu o plantă care iubește umiditatea, un buchet de flori pe marginea căzii, scoici, pietre, un taburet din lemn natural, chiar și o plantă artificială, o să te surprindă cât de bine va arăta și cât de mult va influența senzația de relaxare.

5. Lumânări parfumate, sare de baie și uleiuri esențiale

Mirosul este unul dintre cele mai importante simțuri cu care sunt înzestrate ființele, și are capacitatea de a ne afecta starea mentală, performanța fizică și chiar reacțiile fiziologice. Dar să știi că există mirosuri care te pot ajuta să te relaxezi mult mai mult decât altele. De exemplu, mirosul de pin este excelent pentru reducerea anxietății și calmarea gândurilor agitate, în timp ce aroma de lavandă este recunoscută pentru proprietățile de calmare și liniștire, recomandată adesea în tratarea depresiei. Așa că, umple cada cu apă și soluții de baie parfumate, aprinde lumânări și dă drumul în surdină la o muzică relaxantă.

Ai nevoie de ajutor la curățenia casei? Alege servicii profesionale de curățenie ajusto.ro, cu un singur click, iar casa ta va deveni oaza ta de bine.

preloader