Top 3 cele mai bune pardoseli când ai animale de casă

Top 3 cele mai bune pardoseli când ai animale de casă

22 iulie, 2022

Câinii și pisicile noștri sunt literalmente membri ai familiilor noastre și ajungem să-i iubim nespus într-atât încât îi primim în interiorul caselor noastre. Însă, conviețuirea cu animale de case pe cât de frumoasă, pe atât de provocatoare devine, când cel mai bun prieten al omului face ravagii pe podeaua din locuință.

Dacă te muți în casă nouă sau urmează să reamenajezi locuința și animalele de companie fac parte din familie, selectarea celei mai bune pardosele pentru casă pentru conviețuirea cu prietenii necuvântători îți poate economisi timp și bani. Iată 3 cele mai bune pardoseli pentru casă când ai animale de companie:

pardoseala casa

1. Gresie

Una dintre cele mai durabile, atemporale și populare opțiuni pentru pardoseala casei este gresia. Oferită într-o varietate de stiluri, materiale și finisaje, plăcile de gresie vin cu marele avantaj al rezistenței și durabilității. Două dintre cele mai populare și cele mai bune tipurid e gresie pentru animalele de companie sunt gresia din ceramică și gresia porțelanată, deoarece oferă o protecție suplimentară în comparație cu plăcile din piatră naturală.

Ghearele animalelor nu vor zgâria gresia datorită rezistenței sale ridicate. În plus, materialul va fi, de asemenea, impermeabil la pete și la pătrunderea lichidelor.

2. Pardoseală din vinil

Pardoseala de vinil este o alternativă rezistentă și versatilă la podelele clasice pentru interiorul casei. Principalele avantaje ale pardoselii din vinil sunt costul redus, prin comparație cu alte soluții pentru amenajarea pardoselii (cum ar fi parchetul din lemn masiv sau piatra naturală), aspect elegant, durabilitatea, pentru că este realizat din materiale calitative, ce asigură rezistență îndelungată, chiar și în condiții de trafic intens, și o foarte bună rezistență la umezeală.

Pardoseala din vinil de astăzi se găsește adesea sub forma unor plăci tip scânduri, mimând aspectul podelei din „lemn adevărat”. Pardoseala din vinil este perfectă pentru animalele de companie, deoarece este impermeabilă, astfel încât apa sau urina nu pătrund prin pardoseală. Cu alte cuvinte, atunci când cel mai bun prieten blănos are un accident, acesta nu va strica podeaua. În plus, există opțiuni durabile, rezistente la zgârieturi, precum și la prețuri foarte accesibile.

3. Piatră naturală

Aceleași calități asociate plăcilor ceramice vin și cu majoritatea tipurilor de piatră naturală, cum ar fi ardezia. Mulți oameni consideră că piatra este mai atrăgătoare decât ceramica atunci când aleg pardoseala pentru o casă.

Dar, piatra naturală trebuie tratată cu un agent chimic de etanșare pentru a o face impermeabilă la pătrunderea apei și la pete, dar dacă este îngrijită corespunzător, poate fi o alegere excelentă și de lungă durată pentru deținătorii de animale de companie.

Evitați materialele foarte lustruite și șlefuite, cum ar fi marmura și granitul, deoarece acestea se pot zgâria sub unghiile animalelor de companie. În schimb, optează pentru produse naturale, precum ardezia și calcarul, care au o textură mai aspră. Alege o piatră în diferite nuanțe de maro și gri pentru a ajuta la ascunderea murdăriei, a părului și a resturilor alimentare.

preloader