Top 5 cele mai frumoase case din lume

3 august, 2018

Cum arată casa visurilor tale? Este un castel construit într-o zonă muntoasă aproape de natură sau dimpotrivă o casă modernă în mijlocul unei metropole mari? Este spațioasă și are ferestre luminoase îndreptate către soare? Este frumoasă?

Pentru fiecare om conceptul de frumos are anumite valențe. Pentru unii înseamnă o casă mare cu grădină și piscină, pentru alții înseamnă un apartament în centrul orașului, mobilat după ultimele tendințe în design. Noi am făcut o selecție a celor mai frumoase 5 case, apreciate de către specialiști în domeniul arhitecturii și al designului interior din întreaga lume.

Top cele mai frumoase case din lume

1. Fallingwater – Casa de pe cascadă, Pensylvania

Fallingwatter, denumită cea mai frumoasă casă din lume în 2017, a fost construită în 1935 în Pennsylvania, SUA, în mijlocul unei păduri, atenție… deasupra unei cascade. Considerată o capodoperă a arhitecturii organice, casa a aparținut milionarului Edgar Kauffman și a fost proiectată de arhitectul Frank Lloyd Wright care și-a dorit să integreze construcția în natură într-un mod absolut inedit. Institutul American de Arhitectură a votat-o ca fiind cea mai importantă clădire din ultimii 125 de ani. În prezent, villa Kauffman poate fi vizitată, anual primind aproximativ 150.000 de vizitatori.

Fallingwater - Casa de pe cascadă, Pensylvania

2. Updown Court – O reședință cât un palat, Anglia

Cu 103 camere, 5 piscine, o sală de cinema, zone de bowling, teren de tenis, heliport, reședința Updown Court a fost considerată cea mai scumpă proprietate din Marea Britanie. Conacul are o suprafață de 20 de hectare și o grădină spectaculoasă cu specii rare de trandafiri și flori de grădină deosebite. Este deschisă publicului pentru vizitare, așadar dacă vizitezi Londra nu rata Updown Court care se află la doar 50 de km de capitala Angliei.

Updown Court – O reședință cât un palat, Anglia

3. Antilla – Casa turn cu 27 de etaje, India

Considerată nu doar una dintre cele mai frumoase case din lume, dar și cea mai luxoasă, casa Antilla aparține celui mai bogat om de afaceri din India, Mukesh Ambani. Clădirea cu 27 de etaje, înaltă de 173 de metri, este situată în Mumbai și găzduiește 3 heliporturi, o sală de fitness, o sală de cinema, un club de sănătate, un studio de dans și 6 etaje subterane pentru cele peste 160 de mașini. Pentru întreținerea acestei case au fost angajați 600 de oameni, cazați în două dintre etajele imensei case.

Antilla - Casa turn cu 27 de etaje, India

4. Leopolda – Regina Rivierei Franceze, Franța

Vila Leopolda a fost catalogată regina caselor de lux de pe Coasta de Azur. Situată într-un colț de paradis, imensa casă a aparținut regelui Leopold al II-lea al Belgiei, despre care se spune căr ar fi construit-o pentru amanta lui. Complexul Leopolda deține 19 dormitoare și 14 băi, are o plajă privată și o grădină superbă cu portocali, măslini, lămâi și chiparoși de care se ocupă nu mai puțin de… 50 de grădinari.

Leopolda - Regina Rivierei Franceze, Franța

5. Fleur de Lys – Casa Muzeu, Los Angeles California

Imensă cât un palat, casa Fleur de Lys a fost inspirată chiar de Palatul Versailles din Paris. Cu o suprafață de 45.000 mp, conacul deține 45 de dormitoare, o sală de bal, o bibliotecă imensă cu o colecție de volume rare, o sală de cinema de 50 de locuri și un centru spa. În anul 2009 Fleur de Lys a fost cumpărată de celebra cântăreața Mariah Carey și soțul acesteia raperul Nick Cannon. Suprafața generoasă a casei, arhitectura barocă franceză și grădinile ornamentale imense îți dau senzația că te afli mai degrabă într-un muzeu, nicidecum pe o proprietate privată.

Fleur de Lys - Casa Muzeu, Los Angeles California

Ție în care dintre ele ți-ar plăcea să locuiești?

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!  

preloader