Top 5 idei de a decora casa de Paște

26 aprilie, 2021

Indiferent dacă ai invitați de Paște sau pur și simplu intenționezi să ai o casă frumos aranjată de Sărbătorile Pascale, există o mulțime motive pentru care poți aduce ceva din spiritul primăverii înăuntru. De la aranjamente de masă fermecătoare până la atingeri elegante, subtile, am ales câteva dintre ideile noastre preferate de decorare a casei de Paște pentru a le încerca.

Am ales 5 dintre modalitățile fascinante, rapide, ușoare și accesibile pentru a vă decora casa în acest an, de Paște:

decoratiuni Paste

1. Coroniță de ușă

Cine spune că aceste decorațiuni sunt potrivite doar de Crăciun? Indiferent dacă alegi să faci chiar tu coronița de ușă sau o cumperi de la magazin, intrarea în casă va produce o mică bucurie de fiecare dată când vei deschide ușa. O astfel de coroniță este ușor de realizat, ai nevoie de câteva elemente specifice. Flori artificiale, ouă colorate din polistiren, fundă și panglici.

2. Coș cu ouă divers colorate

Oul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Paștelui. Ouăle au fost, în mod tradiţional, asociate cu fertilitatea, belşugul şi renaşterea. În alchimie oul simbolizează Cosmosul. De Paște, oul vine cu un mesaj de fertilitate şi viaţă nouă. Un coș din răchită, încărcat cu ouă de orice dimensiune și culoare, va deveni o decorațiune de Paște foarte atrăgătoare pentru hol su living. Dacă nu ai un coș, poți folosi o simplă cutie de carton, dar decoreaz-o cu mușchi de copac, iarbă artificială sau crenguțe de salcie, tocmai pentru a crea un efect cât mai natural.

3. Aranjament natural pentru masă

Masa festivă din duminica Paștelui devine punctul focal al casei. Tocmai de aceea, pentru o amenajare deosebită ai nevoie de elemente de decor care să se remarce față de o masă obișnuită în familie. Pentru un aranjament original, inspirat din natură, ai nevoie de câteva elemente speciale.

Înlocuiește clasicele platouri din porţelan cu nişte plăci de lemn, folosește pentru decorul mesei ferigi, muşchi verde, crenguțe sau fructe și legume (de exemplu lămâi și morcovi). Vazele transparente merg de minune într-un asemenea decor, iar pentru a le personaliza, în locul florilor, folosește bețișoare de frigărui cu fructe. Faţa de masă este de preferat să fie una ţesută din in sau cânepă pentru a spori efectul natural.

4. Lumânări decorative

Paştele simbolizează, înainte de orice, Sărbătoarea Luminii aduse de la biserică. În Noaptea Învierii, lumina lumânărilor este cea care binecuvântează întreaga casă. De aceea, lumânările și suporturile pentru lumânări sau candelele nu trebuie să lipsească dintr-o casă amenajată de Paște. În plus, lumânările au rol decorativ incontestabil într-un ambient. Iluminatul natural va accentua de asemenea aranjamentul mesei de Paşte.

5. Decorațiuni galbene

Profită la maximum de una dintre cele mai frumoase nuanțe de primăvară cu câteva aranjamente strălucitoare de flori – lalele galbene, narcisele și brândușele sunt toate opțiuni sezoniere perfecte pentru a adăuga acea atingere însorită în interiorul casei. Folosește în decorul casei căni, vaze și alte vase galbene pentru a aduce din energia soarelui și pentru a crea o caracteristică interesantă.

preloader