Transformă casa închiriată într-un cămin primitor cu ajutorul decorațiunilor

21 mai, 2020

Chiar dacă locuiești cu chirie, în casa altei persoane, asta nu înseamnă cu nu poți transforma locul în care trăiești în acasă. Bineînțeles că aspecte precum parchetul, gresia sau faianța nu se pot schimba, de multe ori nici mobilierul, dar ai la dispoziție posibilitatea să te folosești de puterea fantastică de transformare a decorațiunilor. Fie că optezi pentru un covor colorat, pentru veioze decorative metalice sau pentru plante de apartament, alege acele decorațiuni care îți transmit o stare de bine.

Noi am ales cele mai de impact 5 decorațiuni care transformă o locuință închiriată în… acasă:

apartament inchiriat

1. Covoare de impact

Covorul are un impact enorm asupra unei încăperi, oferă o atmsoferă mai caldă și mai plăcută, așadar dacă vrei să schimbi locuința unde stai cu chirie pe termen lung, poți investi într-un covor mai deosebit, mai ales dacă vrei să distragi atenția de la anumite aspecte mai puțin plăcute privirii.
Alegerea designului covorului depinde de stilul amenajării și de impactul pe care dorești să-l aibă. Pentru a crea un interior dinamic, mai ales dacă vorbim de mobilă simplă și nuanțe neutre, alege un covor care să conțină nuanțe tari. Ține cont doar că nuanțele deschise vor da senzația de luminozitate și spațiu mărit, în timp ce covoarele închise vor veni cu un plus de eleganță.

2. Ghivece cu plante naturale sau… artificiale

Plantele au o putere transformațională nu doar a calității aerului sau a stării emoționale, ci deopotrivă a decorului. Chiar dacă locuiești cu chirie, creează un colț verde sau împrospătează fiecare cameră cu ajutorul unei plante de interior. Alegerea lor totuși nu trebuie făcută la întâmplare, ci de nevoile plantei (lumină sau umbră) și de estetica încăperii. Cele mai potrivite plante de apartament datorită faptului că sunt nepretențioase și nu au nevoie de condiții speciale sunt suculentele, ficusul, sansevieria sau crinul păcii. În ultimă instanță, dacă nu ai totuși cele mai bune condiții, poți apela la ajutorul plantelor artificiale care imită extrem de bine plantele naturale.

3. Veioze sau lampadare de podea

O veioză, o lampă de masă sau un lampadar de podea, o girlandă luminoasă, toate au rolul de a duce strălucire unei încăperi și în plus îți influențează starea de spirit în bine. În funcție de stilul pentru care optezi, decorațiunile pot aduce o notă de romantism sau eleganță locuinței tale închiriate. Pe lângă utilitatea lor, adică posibilitatea de a citit într-un loc confortabil, veiozele sau lampadarele au un rol estetic foarte apreciat, atât într-un decor clasic dacă optezi pentru veioze din material textil, cât și într-un ambient modern dacă mergi pe varianta lampadarelor metalice.

4. Tablouri sau rame foto

Culorile vibrante ale unui tablou transmit un mesaj, în timp ce fotografiile expuse spun o poveste dincolo de cuvinte. Aceste decorațiuni sunt de multe ori o fereastră deschisă către personalitatea gazdei și de cele mai multe ori pe lângă faptul că sunt decorațiuni de valoare în orice casă, devin subiecte de conversație între gazdă și invitați. Așadar, nu ezita să le folosești și în amenajarea locuinței tale închiriate, cu atât mai mult dacă pictura sau arta fotografică reprezintă o pasiune.

5. Suveniruri din vacanță

Acele mici obiecte cu care te întorci din vacanțe pot deveni decorațiuni de mare efect pentru casa ta închiriată. Să spunem de exemplu că vizitezi an de an Grecia, pentru că ești fascinat de culoarea superbă a mării sau mâncarea locală, de ce să nu ai parte de mirajul vacanțelor și în propria locuință. Scoici, sfori sau plase de pescarii, pălării de paie, bărci în miniatură, obiecte de ceramică și orice suveniruri din vacanță pot deveni laitmotivul decorării casei tale închiriate, chiar și pentru o perioadă de timp.

Dacă știi și alte metode de a face plăcută o locuință închiriată, așteptăm ideile tale cu mare plăcere, dacă ai însă nevoie de ajutor în mutare București, nu ezita să apelezi la serviciile profesionale de mutări ajusto.ro.

preloader