Trucuri de design pentru a redecora rapid o casă fără schimbări majore

2 aprilie, 2019

Te-ai plictisit teribil de propria casă? Imediat ce intri pe ușă, în locul entuziasmului că ai ajuns acasă te cuprinde o stare de nemulțumire? Tot ceea ce vezi în jur îți creează neplăcere și te simți captiv, lipsit de inspirație și de entuziasm? Stop! Deschide fereastra și lasă gândurile negre să iasă.

Pentru că întotdeauna există soluții, iar în acest caz se numesc: secrete de design!

Crede-ne pe cuvânt, nu costă deloc o avere, dar îi pot da spațiului tău personal un aer proaspăt, rafinat, ba chiar îl pot transforma după ultimele tendințe de design interior. Se spune că frumusețea stă în detalii și când vine vorba de amenajarea casei suntem complet de acord cu acest lucru. Așadar, dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că este timpul să începi schimbarea. Iată ce trucuri de design ai putea încerca pentru a-ți redecora rapid și fără un buget prea mare propria casă:

1. Inspiră-te din natură

Dacă te simți bine de fiecare dată când ieși în natură, înseamnă că stilul scandinav ți se potrivește perfect. Considerat arta simplității desăvârșite, stilul scandinav extrem de apreciat în prezent poate fi liantul dintre mai multe elemente din natură alese în decorul casei tale: scoici, pietre, nisip, lemne, plante etc. Folosește-te de vase simple, transparente, în care să așezi pietre, nisip, scoici, conuri de brad, lumânări sau mici ghivece cu plante. Pentru că lemnul nefinisat este cel care dă efectul de natural, nu îți fie teamă să-l introduci ca element de decor în amenajarea casei tale.

2. Decorează pereții cu fotografii sau imagini care îți plac

Ramele sunt varianta cea mai simplă pentru a-ți personaliza pereții casei. Pornește de la ceea ce îți place, pasiunea ta, copiii, momentele memorabile din viață, și dă-le viață prin intermediul ramelor foto pe care să le așezi în locuri strategice. De exemplu, în living poți decora un perete întreg cu poze înrămate cu tine, familia, prietenii, din toate vacanțele în care ați fost împreună sau din momentele importante. Pe peretele cu tăblia patului (mai ales dacă nu ai un pat cu tăblie) poți pune diverse rame foto, unele lângă altele. Dacă ești pasionat/ă de fotografie folosește-te de cadrele preferate, la care ții foarte mult sau dacă ai o pasiune pentru un domeniu anume, poate să fie natura, mașinile, moda, atunci folosește-te de acele imagini care te inspiră și personalizează-ți casa în acest mod unic.

3. Alege obiecte vintage care dau căldură și unicitate

O simplă plimbare printr-un târg de vechituri te poate ajuta să descoperi lucruri grozave pentru casă, adevărate comori uitate în timp. Oprește-te puțin lângă tarabele cu antichități, acolo sunt cele mai frumoase lucruri care te pot inspira în a da casei tale un suflu unic. Cărți foarte vechi, o mașină de cusut de pe vremea bunicii, un cântar din era comunistă, lămpi pe gaz, vase din ceramică sau statuete de metal deosebite, genul acesta de obiecte îți personalizează într-un mod aparte căminul tău.

4. Confecționează propriile decorațiuni din hârtie

În special pentru camera copilului, poți crea o lume de poveste cu ajutorul decorațiunilor din hârtie colorată. Dacă este un băiețel pasionat de mașini, decorează-i peretele din camera lui cu o super pistă pentru mașinile de curse. Dacă este o fetiță care iubește poveștile, decupează nori din hârtie albastră, un soare vesel și un curcubeu simpatic și dă-i voie unicornului preferat să colinde pe unde își dorește. Pentru dormitorul matrimonial, poți realiza extrem de simplu tot din hârtie colorată, fluturi, flori sau diverse forme geometrice pe care să le lipești deasupra patului sau poate într-o zonă a camerei care are nevoie de puțină culoare.

5. Cumpără textile noi

Decorațiunile din material textil precum covoarele, draperiile, pernuțele decorative, fețele de masă sau lenjeria de pat sunt cele care au capacitatea cea mai mare de a schimba imaginea unei camere. În plus, nu costă atât de mult cât ar costa schimbarea mobilei sau vopsitul pereților, nu-i așa?

Robinetul picură? Pereții se decojesc și au nevoie de o vopsea nouă? Dacă ai nevoie de un specialist în amenajări interioare, avem meseriașul de care ai nevoie!

preloader