Vrei o casă mereu ordonată? 5 lucruri pe care să le faci zilnic

2 decembrie, 2021

Păstrarea unei case ordonate și curate nu înseamnă să muncești ore întregi într-o singură zi, ci mai degrabă să îți creezi câteva obiceiuri bune pe care zilnic să le faci faci instinctiv, în doar câteva minute. O rutină de 15-30 de minute care să implice toată familia în fiecare seară și respectarea anumitor priorități te va surprinde cu o casă ordonată și curată, în fiecare zi.

casa mereu ordonata

Iată care sunt lucrurile pe care dacă le faci zilnic te vor scuti de a pierde o zi de weekend făcând curățenie:

1. Aranjează patul

Unii oameni cred că a face patul este o pierdere de timp, dar chiar face o mare diferență în cât de ordonată arată camera, în plus durează doar câteva minute. Pentru a ușura lucrurile, simplifică procesul și folosește un așternut ușor de aranjat, cu câteva pernuțe decorative. Renunță în a decora patul cu un număr mare de perne și la folosește o cuvertură sau plapumă suficient de mare care să acopere ușor tot patul.

2. Așază încălțămintea în pantofar

Probabil că seara când vii obosit/ă de la serviciu, îți este mult mai ușor să îți lași încălțămintea la ușă, iar a doua zi să îți alegi o altă pereche de pantofi. Povestea se repetă aproape în fiecare zi, așadar nu e de mirare că după câteva zile dezordinea te surprinde de la intrarea în casă.

3. Pune vasele murdare în chiuvetă

Dacă ai o mașină de spălat vase, atunci lucrurile se simplifică deoarece ai posibilitatea să pui acolo vasele după ce ai mâncat, iar seara să îi dai drumul. Fie că este plină sau nu, obișnuiește-te să pornești mașina de spălat vase și să o golești în fiecare zi.
Dacă în schimb nu ai mașină de spălat vase și nu ai timp să speli vesela de fiecare dată după masă, atunci evită să le lași pe masa din bucătărie sau pe blat. Curăță-le imediat de resturile alimentare și pune-le în chiuvetă. Acest gest simplu îți va păstra bucătăria ordonată, indiferent că vasele murdare se află în chiuvetă.

4. Eliberează masa și blaturile

Blaturile și mesele sunt cele care atrag atenția imediat ce intri într-o cameră. Fă-ți obiceiul ca în fiecare zi să existe un moment în care eliberezi doar blatul din bucătărie, baie și mesele. Ocupă-te doar de acest lucru și nu te ocupa de alte treburi chiar dacă îți atrag pe moment atenția. De asemenea, alege un moment în care te coupi de eliberrea măsuței din living, masa din bucătărie și biroul.

5. Pune lucrurile la loc după folosire

Acesta este un obicei care poate face o diferență uriașă în ordinea generală a casei tale. De fiecare dată când folosești un obiect obișnuiește-te să-l pui imediat la loc. Ai citit o carte, ai jucat un joc de societate, ai băut o cafea, obișnuiește-te ca după ce ai terminat să duci acele obiecte la locul potrivit. Pune hainele purtate direct în coșul de rufe sau vasele murdare direct în mașina de spălat vase în loc să le pui pe blat. Pune-ți pantofii și haina la locul lor imediat ce intri pe ușă. Toate aceste lucruri mici sunt doar obiceiuri care pot fi create cu puțină planificare intenționată.

Evident că vor fi momente poate când acest lucru nu este posibil, dar fă-o de fiecare dată când poți și vei economisi o grămadă de timp în cele din urmă!

preloader